Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Природа лікує душу красою!

Дата: 16.04.2024 19:21
Кількість переглядів: 159

Поліцейський офіцер Білопільської громади Максименко Любов закликає мешканців берегти навколишнє середовище!

Сучасний ритм життя нерідко призводить до забруднення повітря, водойм, зеленої зони та ґрунту. Ми всі маємо відповідальність перед майбутніми поколіннями та перед самою природою. 

Тому поліцейський офіцер громади проводить профілактичні бесіди з громадянами та в трудових колективах, роздає брошури з корисною інформацію щодо необхідності викидання сміття у спеціально відведених місцях, контейнери, сортування сміття перед його утилізацією, запобігання забруднення пластиком водойм, зеленої зони та недопущення спалювання сухої трави, знищення зелених насаджень, дерев шляхом порубки, що завдає значної шкоди навколишньому середовищу, рослинному та тваринному світу.

Також поліцейська наголошує, що згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за викидання сміття в непередбачених для цього місцях, миття транспортних засобів біля водойм передбачено штраф до 1700 гривень, а за спалювання сухої рослинності окрім штрафу, може бути і позбавлення волі. 

Згідно ст. 246 Кримінального кодексу України за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу можливе покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років, а згідно ст. 242 за порушення правил охорони вод, забруднення водних об’єктів, що створили небезпеку для життя та здоров’я людей, масову загибель об’єктів тваринного і рослинного світу може бути позбавлення волі до 5 років. 

Давайте разом дбати про наше середовище для майбутніх поколінь!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь