A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

СУМСЬКИЙ ПРИКОРДОННИЙ ЗАГІН ЗВЕРТАЄ УВАГУ НА ДОТРИМАННЯ ПОРЯДКУ В’ЇЗДУ, ПЕРЕБУВАННЯ ТА ПРОВАДЖЕННЯ РОБІТ У ПРИКОРДОННІЙ СМУЗІ

Дата: 05.03.2024 10:47
Кількість переглядів: 175

Фото без описуОднією з основних функцій, яку покладено на Державну прикордонну службу України, є забезпечення дотримання прикордонного режиму.

Постановою КМУ від 27.07.1998 року № 1147 «Про прикордонний режим» вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках і вздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм установлено прикордонну смугу завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону, де запроваджено прикордонний режим, але не менше від ширини смуги місцевості, що розташована в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруд.

Також нагадуємо, що постановою КМУ від 7 грудня 2023 року № 1292 внесені зміни до постанови КМУ від 27 липня 1998 року № 1147 «Про прикордонний режим».

Зокрема, зміни передбачають обмеження у вільному в’їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі. Зазначимо, що це ділянка місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Обмеження полягають в отриманні дозволу особами, які планують здійснювати в’їзд, перебувати та проводити роботи у межах прикордонної смуги, у відповідного органу Державної прикордонної служби України. Механізм отримання дозволу передбачений розділом «Порядок видачі дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу».

Так, порядок передбачає видачу дозволів на в'їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смуг органами Державної прикордонної служби України, які безпосередньо виконують завдання у визначеній зоні відповідальності. Це стосується як фізичних так і юридичних осіб. Дозвіл фізичним особам віком до 18 років надається за зверненням одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або іншого законного представника.

Також, змінами визначено категорії осіб, які мають право на в’їзд, перебування і пропуск у прикордонну смугу без дозволу.

При цьому нагадуємо, що відповідно до частини другої статті 22 Закону України «Про державний кордон України» до прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

Дозвіл на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск у прикордонну смугу надається на безоплатній основі протягом 10 робочих днів з дня надходження звернення.

Відмітимо, що орган Державної прикордонної служби відмовляє в наданні дозволу або визнає виданий раніше дозвіл недійсним у разі виявлення обставин, зазначених у частині п’ятій статті 24 Закону України «Про державний кордон України».

Особа, якій відмовлено в наданні дозволу, має право оскаржити рішення протягом десяти робочих днів з дня його прийняття до органу Державної прикордонної служби вищого рівня або до адміністративного суду за місцем розташування відповідного органу.

З усіх питань, які стосуються прикордонного режиму, громадяни можуть звернутися безпосередньо до підрозділів Державної прикордонної служби України, які виконують завдання на визначених ділянках відповідальності.

Звертаємося до громадян! Дотримуйтеся вимог законодавства України з прикордонних питань!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь