A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Заклади культури Сумщини запрошують дітей області відвідати Різдвяно-Новорічні дійства

Дата: 15.12.2023 11:12
Кількість переглядів: 230

Фото без описуКонкурси, різдвяно-новорічні виставки, концерти, театральні вистави, розважальні програми та багато чого іншого обіцяють принести радість та незабутні враження усім бажаючим.

Сумські театри, філармонія, музеї та бібліотеки представляють різдвяно-новорічну програму подій, що надихне на святковий настрій кожного учасника дійства.

Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім. М. Щепкіна запрошує поринути у світ казки. З 17 грудня 2023 року по 7 січня 2024 року театр презентує виставу-шоу для сімейного перегляду «Попелюшка» у постановці режисера Дмитра Некрасова.

Окрім того, з 22 грудня театр запрошує на перегляд вистави «Ніч перед Різдвом» режисера-постановника Дмитра Некрасова. Яскрава гра акторів, фольклорно-обрядові співи Слобожанщини в цікавій інтерпретації та осучаснені народні костюми дарують нові враження від улюбленого багатьма твору.

Детальна інформація та квитки на сайті театру можна знайти за посиланням: https://musicdrama.com.ua

До різдвяно-новорічних свят Сумський обласний академічний театр для дітей та юнацтва презентує цілий каскад різноманітних різдвяно-новорічних програм, заходів та вистав.

Цикл заходів для дітей з 15 грудня 2023 року по 15 січня 2024 року, серед яких: інтермедія за участю Святого Миколая «Ой, хто-то Миколая любить», новорічна прем’єрна інтерактивно-фантастична вистава за п’єсою відомої української драматургині Неди Неждани «Зоряна мандрівка», ігрова інтерактивна програма.

Підготовлена презентаційно-розважальна програма «До Вас на гостини Святий Миколай» (режисер – Ганна Кобець), замовити яку можна глядачам згідно окремих графіків і угод.

Щосуботи колектив також залучає до показу у новорічний період найрейтинговіші вистави для дітей, такі як: «Попелюшка», «Пригоди Дюймовочки», «Принцеса без горошини» та інтермедію зі Святим Миколаєм.

Окрім того, упродовж різдвяно-новорічного циклу буде тривати конкурс малюнків «Мрійливий час дитинства». Підсумки конкурсу - 31 січня.

Також розроблені різдвяно-новорічні екскурсії для різних вікових категорій дітей: для учнів шкіл, коледжів та вищих навчальних закладів.

Діють замовлення й цільової аудиторії на будь-які різдвяні заходи в театрі.

В умовах воєнного часу продумана й програма для дітлахів, які можуть перебувати у бомбосховищі під час тривог.

У Різдвяно-новорічні свята театр обслуговує велику групу глядачів пільгових категорій та запроваджено акцію: кожне четверте відвідування театру – безкоштовне.

До різдвяно-новорічних свят Сумською обласною філармонією  підготовлені заходи для дітей з 02 січня 2024 року по 10 січня 2024 року, а саме  «Новорічні сюрпризи».

З 17.12.2023 Сумська обласна філармонія запрошує поціновувачів музичного мистецтва до перегляду різноманітних новорічних концертних програм:

  • 17.12.23р. – «Зимовий настрій»  - концерт лауреата міжнародних конкурсів камерного оркестру старовинної та сучасної музики «Ренесанс»;
  • 24.12.23р. –  «З Новим роком та Різдвом Христовим!» - концерт ансамблю народної пісні «Слобожанські барви»;
  • 25.12.23р. – «Різдвяний вечір з ароматом кави» - концерт за участю Т.Ластовецької (сопрано), О. Антонець (клавесин), Т. Сурган (скрипка) та Є. Зибіна (фагот);
  • 27.12.23р. – «Різдвяні мрії» – концерт лауреата міжнародних конкурсів камерного оркестру старовинної та сучасної музики «Ренесанс»;
  • 28.12.23 р. – «Зірки на сцену» – новорічна програма за участю творчих колективів та солістів філармонії;
  • 05.01.24 р. – «Різдвяні мрії» – концерт лауреата міжнародних конкурсів камерного оркестру старовинної та сучасної музики «Ренесанс»;
  • 07.01.24 р. – «Зірки на сцену» – новорічна програма за участю творчих колективів та солістів філармонії;
  • 13.01.24 р. – «З Новим роком та Різдвом Христовим!» – концерт ансамблю народної пісні «Слобожанські барви»;
  • 14.01.24 р. – «Січневі візерунки» – концерт творчих колективів та солістів філармонії.

Музейні заклади запрошують відвідувачів на різдвяно-новорічні виставки.

Сумський обласний краєзнавчий музей з 25 грудня 2023 року відкриває виставку «Традиції українського народу. Від давнини до сьогодення», де відвідувачі матимуть змогу ознайомитись з традиціями новорічних свят українського народу.

Сумський обласний художній музей ім. Н. Онацького з 05 грудня 2023 року по 07 січня 2024 року запрошує на тематичні екскурсії, мистецько-пізнавальних годин на матеріалі виставок «Паперове мереживо Сумщини», «Новорічна ялинка», «Архітектурні святині Сумщини».

Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою спільно з  Сумською обласною бібліотекою для дітей з 05 грудня 2023 року по 07 січня 2024 року анонсовані різдвяно-новорічні зустрічі з читачами під час проведення літературних вечорів, літературно – різдвяного вернісажу «Новорічна мозаїка» та перегляду книжкових виставок «Сяйво новорічних свят»  «В зимову холоднечу зігріє гарна книга», «Сяйво зимових свят», «Живе зима у казці», «В український рідний край поспішає Миколай», «Сипле зимонька снігами», «День Святого Миколая», «Чудотворець Миколай, ти усіх оберігай», «Дитячі книги про зиму», «Хто ця пишна пані у зеленім жупані?».

За інформацією Департаменту культури, туризму та релігій Сумської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь