Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

В Білопільській громаді вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2023 13:34
Кількість переглядів: 281

Фото без опису14 грудня в Україні традиційно вшановується пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що трапилася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції. 

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком. День вшанування ліквідаторів наслідків аварії багато хто називає просто Днем ліквідатора. А вони вважають його своїм професійним святом, хоча жоден з них не здобував такої професії.

Сьогодні перший заступник Білопільського міського голови Олександр КОЖУХОВ, секретар міської ради Юрій ЧІБАРЬ та громадськість взяли участь у вшануванні пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та покладанні квітів до пам’ятного знаку.

На жаль, багато кого з ліквідаторів вже давно немає серед живих. Хвилиною мовчання і квітами, які лягли до підніжжя пам’ятного знаку, вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя закрили смертоносне дихання атомного реактора.

Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Велика їм подяка і низький доземний уклін! Нехай до них будуть вдячні та уважні люди щодня, щохвилини, завжди! А жах Чорнобильської катастрофи хай залишиться в минулому й ніколи не повториться!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь