A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Нагадуємо порядок реєстрації ПРРО

Дата: 11.12.2023 12:38
Кількість переглядів: 158

Фото без описуГоловне управління ДПС у Сумській області нагадує, процедури реєстрації ПРРО врегульовані Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за №918/29048 у редакції наказу Міністерства фінансів України від 23 червня 2020 року № 317 (далі – Порядок № 547).

Державною податковою службою України розроблено та запропоновано для використання суб'єктам господарювання безоплатне програмне рішення, призначене для реєстрації розрахункових операцій. (ПРРО). Реєстрація в контролюючому органі ПРРО проводиться автоматично через Єдине вікно подання електронної звітності із застосуванням будь-якого програмного забезпечення, наявного у суб’єкта господарювання на підставі заяви, що подається до фіскального сервера ДПС у електронній формі. 

До початку реєстрації ПРРО, суб’єкт господарювання повинен подати повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, до органу ДПС за основним місцем обліку.  

Обмін даними між ПРРО та фіскальним сервером здійснюється виключно в електронній формі із застосуванням кваліфікованих/удосконалених електронних підписів та/або печаток. 

Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовується ПРРО, вносяться до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр ПРРО) на підставі поданих суб‘єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО, встановленою Порядком №547.

Наступним кроком є завантаження безкоштовного програмного забезпечення з сайту ДПС. Програмний РРО можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який підтримує операційну систему Windows, Android, IOS i web-версії та має підключення до мережі Інтернет. ПРРО від ДПС для відповідних операційних систем розміщені на цифрових платформах.

Для реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання повинен подати заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, в електронній формі, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій.

Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО. 

Після завершення реєстраційної процедури ПРРО із присвоєнням йому фіскальним сервером ДПС фіскального номера, включення такого ПРРО до Реєстру ПРРО, суб‘єкт господарювання може використовувати цей ПРРО для проведення розрахункових операцій.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Сумській області
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь