Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Про попередження інфекційних хвороб, які передаються гризунами.

Дата: 29.11.2023 14:38
Кількість переглядів: 103

Фото без опису3 настанням осені у хатах, коморах i навіть багатоповерхівках — нашестя мишей. Проблема з мишами не обмежується шкодою, якої вони завдають продуктам, амуніції, обладнанню. Миші переносять понад тридцять різних видів збудників хвороб: зокрема туляремію, лептоспіроз, ієрсиніоз, мишачий тиф, чуму та iнше.

Гризуни є прокормлювачами кліщів або бліх, які своєю чергою можуть бути переносниками бактеріальних інфекційних хвороб. Ось чому боротьба з мишами є однією з найактуальніших тем в профілактиці інфекційних захворювань.

Сприяє цьому непроведення заходів знищення мишей, що проводилися до повномасштабної війни, як на полях так i об’єктах соціально-побутової сфери (об’єктах громадського харчування, кафе, магазинах, школах, тощо.).

Важливо діяти швидко i компетентно, проводячи заходи по недопущенню проникнення гризунів у об’єкти харчового призначення, овочесховища, комори, побутові i житлові приміщення та знищенню гризунів на всіх об’єктах, що базуються на території громад.

Відповідно ст. 13 п. 2 Закону України від 06.09.2022p. № 2573-IX «Про систему громадського здоров’я» органи місцевого самоврядування забезпечують проведення медико—санітарних заходів на територіях населених пунктів, здійснюють діяльність, спрямовану на запобігання виникненню i поширенню інфекційних хвороб.

За консультацією звертайтесь до відділення дезінфектології (тел. 0542-65- 03-87) a6o територіальних відділів ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я Украіни».
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь