Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

«ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО»

Дата: 25.11.2023 16:20
Кількість переглядів: 170

Фото без описуСаме під таким гаслом до 90-х роковин Голодомору – геноциду 1932-1933 років в Україні біля Меморіалу пам’яті жертв голодомору та політичних репресій у місті Білопілля відбувся траурний мітинг.

Жителі громади зі свічками пам’яті поклали квіткові композиції в пам’ять про жертв голодомору. 

Особливістю цьогорічного вшанування є те, що ми вдруге вшановуємо пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, розв’язаної росією проти нашої держави.

У 1932-1933 роках комуністичний тоталітарний режим вчинив злочин геноциду проти Українського народу. Сьогодні прямий спадкоємець 2 сталіністів – рашистський режим сучасної московїї також прагне вчинити геноцид на українській землі. Метою злочину у XX столітті було знищення українського народу як нації. Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців нелюдські методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову, а відтак – знищити українську націю. Тоді кремлівські злочинці морили людей голодом, відбираючи усі засоби для існування, а сьогодні російські окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста та інші населені пункти України. Сталін у XX столітті та путін у XXI столітті зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення Українського народу не принесли та й не могли принести бажаного для них результату. Тоталітарний радянський союз замовчував і приховував Голодомор як явище. Путінська московія розгорнула масштабні дезінформаційні та пропагандистські кампанії для підготовки своєї аудиторії до подальшого скоєння чи схвалення звірств, а також з метою приховування своїх злочинів у світі. Водночас увесь цивілізований світ зараз допомагає та солідаризується з Україною. За станом на листопад 2023 року визнали Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду парламенти 28 держав, а також низка міжнародних організацій. У нинішніх умовах пам’ять про Голодомор є чинником суспільної мобілізації українців і світової спільноти для протидії агресору. Головне завдання полягає у тому, щоб згуртовано усім суспільством разом з Силами оборони протистояти московському геноциду, захистити власну державу і забезпечити Перемогу. 
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь