Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

НА СУМЩИНІ ЗА ПІВ РОКУ НА ЦІЛІ БЕЗПЕКИ ТА ОБОРОНИ, ПІДТРИМКУ ЗСУ СПРЯМОВАНО 2,6 МІЛЬЯРДА ГРИВЕНЬ.

Дата: 23.11.2023 14:48
Кількість переглядів: 108

Фото без описуПро це під час брифінгу в Офіційному медіа центрі Сумської ОВА повідомив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ.

Виконано ряд важливих задач щодо підвищення  бойового потенціалу Сумщини, збільшення кількості та ємності  захисних споруд, посилення готовності до можливих і ймовірних дій ворога на напрямку розташування області.

«Коли у квітні мене призначили на посаду, я проаналізував ситуацію і визначив, що є певні проблеми в системі захисту та оборони Сумської області, – зазначив  Володимир Артюх. – З 2014 року по 2021 рік на фортифікаційні споруди, на 560 кілометрів довжини кордону з країною-агресором було витрачено всього 8,4 мільйонів гривень. Зрозуміло, що це майже нічого, майже нуль. Що стосується укриттів, то ця цифра ще менша – 6,8 мільйонів гривень на всю область. Це кошти, які було витрачено за 7 років війни усіма громадами й усіма бюджетами  області. А сьогодні на ці заходи, в тому числі й підтримку Збройних сил у нас спрямовано 2 мільярди 625 млн грн».

Левова частка цих коштів пішла на захисні споруди: їх кількість за 6 місяців на Сумщині збільшено на 375 одиниць.

Наприкінці жовтня з резервного фонду державного бюджету виділено 108,2 млн грн на будівництво фортифікаційних споруд в області. Триває підготовчий етап.

Основна робота спрямовується на максимальний захист населення області від трьох основних загроз, які існують.

Перша – це  артилерійські обстріли прикордонних громад (більше 4 тисяч обстрілів за останні місяці), друга - авіаційні, ракетні обстріли по всій території області. І третя – це дії диверсійних груп противника.

«Ми вже досягли значних результатів. Це і наша система протиповітряної оборони, потенціал та можливості якої збільшено в кілька разів. Є підрозділи, є зброя, є система управління і тактика застосування цієї системи. Ми покращили систему оповіщення, джерела інформації про оповіщення збільшилися в десятки разів. Як і збільшилось фінансування на оборонні питання. Збільшуємо  також і кількість добровольчих формувань», – зазначив Володимир Артюх.

Підсумки роботи за пів року були проаналізовані на засіданні Ради оборони Сумської області. Зміни оцінені позитивно і за результатами ухвалені рішення, які сприятимуть посиленню  готовності системи безпеки й оборони в Сумщини до можливих загострень ситуації.

«Продовжуємо зміцнювати захист та оборону області. Ми знаємо, що і як робити. Проте важливо, щоби це була консолідація зусиль усіх 51 територіальних громад Сумщини. Тоді, я впевнений, ми будемо готові до всіх можливих викликів з боку ворога», – додав Володимир Артюх.

Дивитися брифінг за посиланням: https://youtu.be/JmyryZzVY0A


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь