Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Онлайн семінар на тему: «Мотивація як визначальний фактор організації навчальної діяльності учнів в умовах соціалізації».

Дата: 23.11.2023 11:56
Кількість переглядів: 49

Фото без описуВ рамках співпраці, 25.10.2023 педагогічні працівники Комунальної установи Білопільської міської ради "Інклюзивно-ресурсний центр" провели онлайн семінар для класних керівників та асистентів вчителів дітей з ООП Білопільської, Ворожбянської та Річківської територіальних громад на тему: «Мотивація як визначальний фактор організації навчальної діяльності учнів в умовах соціалізації». 

Фахівець (консультант) ІРЦ логопед Віта ЛАПЧЕНКО розкрила питання: мотивації, мотиву, групи мотивів, типові помилки педагога, причини небажання вчитися, загальні стратегії формування мотивів.

Характеристику мотивації виділила фахівець (консультант) ІРЦ практичний психолог Наталія КІР’ЯНОВА. В процесі нагадала якою буває мотивація та розкрила питання методів, прийомів і засобів навчання, види занять та нетрадиційні форми роботи. Зокрема зазначила, що мотивація є фактором підвищення навчальної успішності, особливо це стосується молодших школярів, а також обов’язковим компонентом будь-якої діяльності, зокрема й навчальної. Наголосила на тому, що від спрямованості та рівня сформованості навчальної мотивації залежить успішність навчальної діяльності. Що саме у дидактиці мотивація є процесом формування й закріплення позитивних мотивів учіння у школярів. Мотивація визначає не тільки навчальну діяльність школяра, а й пізнавальну сферу, його активність із пізнавальними процесами: сприйманням, мисленням, уявою та пам’яттю. Мотивація є фактором успішності навчальної діяльності, тому актуальним є питання про формування її спрямованості й підвищення. В кінці виступу практично ознайомила з руховою вправою, та вправами рефлексії. 

На завершення заходу педагоги поділилися своїм досвідом використання мотиваційних вправ. 

Директор Інна МОРГУН підвела підсумки заходу, зазначила про актуальність  такої важливої теми.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь