Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Семінар-тренінг для вчителів початкових класів по альтернативній комунікації Білопільської, Ворожбянської та Річківської територіальних громад.

Дата: 28.09.2023 14:59
Кількість переглядів: 196

Фото без описуНа базі Комунальної установи Білопільської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр» 27 вересня 2023 року відбувся семінар-тренінг для вчителів початкових класів по альтернативній комунікації Білопільської, Ворожбянської та Річківської територіальних громад.

Зі вступним словом виступила директор Інна МОРГУН, яка зазначила актуальність та необхідність знань з альтернативної комунікації для педагогів, які можна активно застосовувати у своїй професійній діяльності з учнями, що з тих чи інших причин не можуть опанувати словесну мову. 

Фахівець (консультант) ІРЦ Наталія КІР'ЯНОВА ознайомила з переліком системам альтернативної комунікації, таких як: система PECS, леб- система, блисс- система, макатон. В кінці свого виступу провела з вчителями практичну вправу зі створенням покрокового алгоритму простих навичок. 

Про найпоширенішу та найбільш вживанішу систему альтернативної комунікації для дітей з тяжкими руховими та когнітивними порушеннями за допомогою карток PECS розповіла фахівець (консультант) ІРЦ Ірина ЛУЦЕНКО та закріпила на практиці з педагогами.

Щодо важливості у житті дитини піктограм, які допомагають зрозуміти сенс поняття без слів зазначила фахівець (консультант) ІРЦ Вікторія ПАВЛЕНКО. Разом з присутніми спробували по практикувати від простого до складного. 

Фахівець (консультант) ІРЦ Віта ЛАПЧЕНКО розповіла про знаки у системі комунікації та з присутніми виконала цікаві практичні завдання. 

З позитивним впливом застосування дактильної абетки в освітньому процесі та з основними правилами дактилювання ознайомила вчителів фахівець (консультант) ІРЦ Тетяна ОВСІЄНКО. 

Директор ІРЦ Інна МОРГУН підсумувала озвучене та разом з педагогами опрацювала базові принципи спілкування простими жестами. 

Тренінг завершився активним обговоренням актуальності застосування альтернативної комунікації в освітньому процесі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь