Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ВОЛОДИМИР АРТЮХ: «Підхід до надання допомоги нашим захисникам, які повертаються з війни, має докорінно змінитися»

Дата: 28.09.2023 09:07
Кількість переглядів: 370

Фото без описуНа цьому акцентував увагу начальник Сумської обласної військової адміністрації під час робочої зустрічі у Білопільському територіальному центрі соціального обслуговування.

Як повідомила директор центру Наталія ЦИГАНОК, територіальним центром надаються соціальні послуги догляду вдома, стаціонарного догляду, соціальної адаптації, натуральної допомоги, транспортні послуги.

Зокрема, у 2023 році територіальним центром соціальні послуги надані більше ніж 1200 мешканцям громади, які опинились в складних життєвих обставинах.

Володимир Артюх запитав, скільки ветеранів, наших захисників, які повернулись з війни і мають інвалідність, звернулись за допомогою. Директорка зазначила, що наразі таких звернень не надходило.

«Кожен із працюючих в системі соціального захисту Сумщини має розуміти, що допомога та підтримка ветеранів, які повертаються додому з війни, звільнені за станом здоров’я з лав Збройних Сил, – це наш пріоритет. Ставлення до наших захисників, які втратили здоров’я у боротьбі за Україну, має бути докорінно змінено. Соціальні працівники мають до них приходити, а не вони до вас, – підкреслив Володимир Артюх. – Це воїни, які завжди підставлять плече, але ніколи і нічого не будуть просити. Ви маєте допомагати їм з документами, запитувати як проходить їх реабілітація, надавати всебічну підтримку. Це наш святий обов’язок».

Джерело: Сумська ОВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь