A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Початок навчального року завжди напружений та інформаційно місткий

Дата: 14.09.2023 15:09
Кількість переглядів: 330

Фото без описуВ рамках співпраці, 13.09.2023 педагогічні працівники Комунальної установи Білопільської міської ради "Інклюзивно-ресурсний центр" провели онлайн семінар-нараду для заступників директорів та відповідальних за організацію інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти Білопільської, Ворожбянської та Річківської територіальних громад.

Актуальною темою стала «Організація освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами у 2023/2024 навчальному році».

Директор ІРЦ Інна МОРГУН ознайомила педагогів із структурою заходу, та організаційними моментами. 

Фахівець (консультант) ІРЦ Віта ЛАПЧЕНКО повідомила педагогам актуальну інформацію, ознайомивши з Методичними рекомендаціями щодо організації освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами у 2023/2024 навчальному році. 

Розкрила питання про особливості надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами у 2023-2024 навчальному році фахівець (консультант) ІРЦ Наталія КІР'ЯНОВА.  

Про роботу асистента вчителя та асистента дитини в умовах інклюзивного навчання нагадала фахівець (консультант) ІРЦ Тетяна ОВСІЄНКО. Акцентувала увагу на перелік учнів, які можуть потребувати асистента учня та алгоритм отримання послуг батьками.

Фахівець (консультант) ІРЦ Ірина ЛУЦЕНКО надала роз’яснення щодо особливостей здобуття повної загальної середньої освіти та отримання документів про освіту дітьми з особливими освітніми потребами. 

Про особливості організації повторного курсу навчання дітей з особливими освітніми потребами та можливі строки і алгоритм дій Команди супроводу/психолого-педагогічного консиліуму в спеціальній школі зазначила фахівець (консультант) ІРЦ Вікторія ПАВЛЕНКО.

Директор Інна МОРГУН підвела підсумки, надала відповіді на запитання, що хвилювали, коротко ознайомила зі змінами у висновках комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та зазначила про важливість актуальної інформації в індивідуальних програмах розвитку.

Після виступів педагоги та фахівці (консультанти) ІРЦ обговорили інформацію та обмінялись досвідом.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь