A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

У Сумах працює пункт реєстрації на грошову допомогу переселенцям від УВКБ ООН

Дата: 05.09.2023 15:47
Кількість переглядів: 1170

Фото без описуБлагодійний фонд “Право на захист” має змогу здійснювати свою діяльність у Сумській області. БФ “Право на захист”, окрім широкого спектру матеріальних та нематеріальних видів допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від військових дій, є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Розмір допомоги складає 2220 грн. на одну особу на місяць та виплачується за три місяці.

Грошова допомога надається громадянам, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу у сумі 2220 грн/особа/місяць, мають дохід менший за  5400 грн. на члена родини та належать до однієї з наступних категорій населення:

  • переселенці, які перемістилися після 24.02.2022 року;
  • особи, що не переміщувалися після 24.02.2022 року, але постраждали від воєнних дій (наприклад, повністю або частково зруйноване житло/майно, завдання суттєвої шкоди здоров’ю, смерть близких);
  • особи, що через воєнні дії вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, із-за кордону).

А також мають хоча б один із наступних критеріїв вразливості (для трьох вищезазначених категорій):

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна самотня/кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб;
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

ВАЖЛИВО: переселенці та постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС можуть подати заявку на грошову допомогу повторно, навіть якщо вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, але не раніше, ніж 3 місяці тому на момент подання заявки (за умови знаходження таких осіб на постраждалій від затоплення території Херсонської та Миколаївської областей на момент катастрофи).

Вищезазначені особи у Сумській області можуть подати заявку на грошову допомогу за адресою: м. Суми, вул. Новомістенська, 1 (графік: Пн-Пт 09:00-18:00).

Актуальну інформацію та графік виїздів мобільних груп для реєстрації по області можна відстежувати у телеграм-каналі  https//t.me/unhcr_help_sumy або на сайті https//r2p.org.ua/rozshyreno-kruterivi-lyudei-shho-mozhut-otrumaty-dopomogu-vid-uvkb-oon.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь