A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Рекомендації Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області щодо пожежної безпеки під час проведення агротехнологічних заходів

Дата: 27.06.2023 08:46
Кількість переглядів: 198

Фото без описуЗ метою недопущення втрат зернових культур і грубих кормів через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання і переробки врожаю у 2023 році рекомендовано:

1. Органам виконавчої влади та місцевого самоврядування:
1.1. Посилити увагу до стану пожежної та техногенної безпеки на об’єктах сільськогосподарського призначення, вжити невідкладних заходів до керівників зазначених об’єктів щодо усунення виявлених порушень законодавства.
1.2. Вжити всіх необхідних заходів щодо належного матеріально-технічного забезпечення та цілодобового чергування протягом пожежонебезпечного періоду підрозділів місцевої та добровільної пожежної охорони.
1.3. Питання стану пожежної та техногенної безпеки на об’єктах сільськогосподарського призначення  розглянути на засіданнях комісій з питань ТЕБ та НС різних рівнів, заслухавши їх керівників.

2. Суб’єктам господарювання, у власності або користуванні яких перебувають об’єкти агропромислового комплексу або сільгоспугіддя:
2.1. Забезпечити дотримання на об’єктах сільгосппідприємств, місцях збирання врожаю «Правил пожежної безпеки в Україні» та «Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України».
2.2. Забезпечити пожежну безпеку на площах зернових культур, наявність нормованої ширини проораних смуг, прокосів, дотримання протипожежних відстаней до лісових масивів та житлової забудови.
2.3. Встановити на хлібних масивах, які пролягають вздовж автомобільних доріг застережливі, попереджуючі або інформаційні знаки.
2.4. Забезпечити виконання заходів, запропонованих приписами на усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки в повному обсязі.
2.5. Перед початком збиральної кампанії обстежити поля на наявність на них вибухонебезпечних предметів.
2.6. В разі проведення бойових дій організовувати огляд полів для виявлення покинутої ворожої техніки, боєприпасів та/або їх залишків для подальшого знешкодження.
2.7. Заборонити розорювання під’їзних (польових) доріг до хлібних масивів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь