A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Альтернативна комунікація в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Техніки самовідновлення

Дата: 08.06.2023 08:42
Кількість переглядів: 315

Фото без описуНа базі Комунальної установи Білопільської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр» 7 червня 2023 року відбувся семінар-тренінг для практичних психологів "Альтернативна комунікація в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами. Техніки самовідновлення".

Зі вступним словом виступила директор Інна МОРГУН, яка ознайомила присутніх із метою, структурою заходу та зазначила важливість саме альтернативної комунікації, насамперед для дітей із тяжкими мовленнєвими проблемами, що не можуть спілкуватися вербально.

Фахівець (консультант) ІРЦ Наталія КІР'ЯНОВА ознайомила з методологічно-практичними підходами покрокового формування  соціальних, навчальних навичок та умінь дітей із ООП, що надає можливість бути успішним та самостійним.

Фахівець (консультант) ІРЦ Ірина ЛУЦЕНКО розповіла про альтернативну комунікацію за допомогою карток PEKS, як допоміжного засобу, що «спрощує» процес сприймання, розуміння та спілкування під час занять з ЛФК.

Фахівець(консультант) ІРЦ Тетяна ОВСІЄНКО провела практичну вправу з використанням АДК, візуальні елементи якої, психологи зможуть використовувати в практичній діяльності для стимулювання, поліпшення комунікативної компетентності осіб з ООП.

Директор ІРЦ Інна МОРГУН  поділилась своїм досвідом та своїми думками щодо дієвості  застосування АДК в освітньому процесі, що розширить можливості дитини до взаємодії, адаптації в соціумі. 

Практичні психологи закладів освіти обмінялись  дієвими практиками самосцілення/самовідновлення. 

Захід завершився активним обговоренням важливості та дієвості  застосування елементів альтернативної  комунікації в закладах освіти, позитивного впливу використання на постійній основі технік самовідновлення на стан людини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь