A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

"Діти війни" - це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни російської федерації проти України

Дата: 05.06.2023 13:39
Кількість переглядів: 94

Фото без описуВідповідно до Указу  Президента  України з  2021  року на  початку червня в  Україні вшановують пам'ять дітей, які загинули  внаслідок  збройної  агресії російської  федерації проти України.

Лише з дня повномасштабного вторгнення армії рф на територію України внаслідок агресії росії загинуло 485 українські дитини. Кількість загиблих від війни дітей уже переважає саму кількість днів, скільки триває ця повномасштабна війна. За 467 днів – на кожен день випадає смерть дитини. І це один із найстрашніших підрахунків, який може вести держава.

Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання. Тільки за офіційними даними правоохоронних органів України, на сьогодні 1005 дітей отримали поранення, 387 зникли безвісти, 19505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Ці цифри не є остаточними і повними.

Російська федерація систематично порушує міжнародне право, норми міжнародних документів, що відкривають можливість порушувати питання про визнання російської агресії в Україні актом геноциду проти української народу. 
Наша  країна робить все можливе для того, щоб зберегти дітей та захистити їх права. Увесь світ згуртувався, щоб допомогти нам зупинити війну, в якій гинуть і страждають діти!

Не пробачимо. Докладемо усіх зусиль, щоб покарати кожного росіянина, від рук якого постраждала українська дитина. Схиляємося перед батьками, які втратили дітей.

Діти – майбутнє вільної України і мають жити в мирі, пізнавати цей світ і зростати щасливими! За дорученням Президента  України  В.Зеленського  в  Україні створено  єдиний державний  портал “Діти війни”.

“Діти війни” - це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни російської федерації проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати і врятувати. Кількісні показники щодня оновлюють правоохоронні органи.

“Діти війни” - це універсальний канал звʼязку з правоохоронними органами: Національною поліцією України, Офісом Генерального прокурора, а також з Національним інформаційним бюро.

Тут ви можете повідомити: 

  • про дитину, яка загубилася;
  • про злочин, скоєний проти дитини;
  • якщо ви знайшли дитину без супроводу дорослих;
  • якщо вам відомо про факт депортації дитини;
  • про примусову зміну громадянства та документів дитини;
  • про інші порушення прав дитини під час війни. 

Реєструйте на сайті звернення за фактом будь-якого порушення прав і свобод дитини - ваші запити автоматично отримають та опрацюють відповідні відомства.

Посилання на портал "Діти війни": https://childrenofwar.gov.ua

Скористайтеся цим порталом - і, можливо, саме Ви збережете дитині життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь