Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ СУМЩИНИ: ІНСТРУКЦІЯ З НАЛАШТУВАННЯ ТЮНЕРУ DVB-T2 НА КАНАЛИ МХ-7

Дата: 01.06.2023 22:17
Кількість переглядів: 413

Фото без описуСьогодні запускається тестовому режимі мультиплекс МХ7. Як налаштувати тюнер, щоб переглядати канали цієї національної цифрової телевізійної мережі мовлення? Дивіться інструкцію нижче.

Процес налаштування однаковий для всіх моделей цифрових приймачів, тому не має значення, якої саме марки ваша приставка. Оформлення вікон і деякі назви розділів меню можуть незначно відрізнятися, однак загальна суть не змінюється. При цьому бажано при налаштуванні використовувати інструкції ваших пристроїв: телевізора та/або ресивера DVB-T/T2.

Для початку вибирається спосіб підключення

Виконавши підключення апарату, включіть телевізор і приставку. На телевізорі потрібно вибрати відеовхід, щоб перейти до меню ресивера. Якщо все зробили правильно, то на екрані ви побачите вікно з привітанням, в якому потрібно буде вибрати мову, регіон, режим і формат зображення, а також режим пошуку. Встановіть необхідні параметри за допомогою пульта приставки. Налаштування можна не міняти і залишити їх за замовчуванням. Натисніть "ОК", щоб перейти до наступного вікна.

Якщо в розділі «Режим пошуку» відображається «DVB-T + DVB-T2», то приймач відразу знайде всі доступні для вашого регіону канали самостійно. Такий спосіб спрацює тільки в тому випадку, якщо у вас вже є працююча антена, спрямована в потрібному напрямку. По завершенні АВТОПОШУКУ можна буде закрити меню і насолоджуватися переглядом. Можливо буде необхідно виконати позиціонування антени. Складного в цьому нічого немає, все, що потрібно - зробити кілька налаштувань в меню ресивера.

Перелік каналів завантажується вручну або автоматично.

У разі, якщо раніше у вас не було антени і з'явилася вона тільки зараз, разом з DVB-T2 приставкою, перебуваючи на екрані запрошення, натисніть кнопку для виклику меню на вашому пульті. Перейдіть до розділу «Налаштування DVB-T/Т2» і виберіть пункт «Пошук каналу». У вікні, встановіть «Режим пошуку». Тут можна встановити як «по каналу», так і «по частоті». Великої різниці тут немає – виберіть те, що вам більше подобається. Далі задайте смугу пошуку «UHF + VHF».

Щоб спростити процес пошуку каналів, зайдіть на спеціальний сайт з інформацією по частотним каналах для вашого конкретного міста. В принципі, робити так необов'язково, можна обійтися і без цього, але такий підхід полегшить і прискорить процес налаштування. Виберіть потрібне значення в пункті «Частотний канал». Якщо напрямок було обрано правильно, то через пару секунд ви побачите заповнені шкали «Інтенсивність сигналу» і «Якість сигналу» в нижній частині вікна. Якщо рівень шкал хороший, то натисніть «Пошук». Після цього приймач виконає настройку в заданому частотному каналі.

У тому випадку, якщо ви не знаєте потрібного напрямку антени, візьміть і плавно покрутіть її, стежачи за шкалами інтенсивності і якості. Як тільки вони заповняться до прийнятного рівня, закріпіть антену і виконайте пошук. Як тільки процес налаштування телеканалів буде завершений, можете вийти з меню і почати перегляд.

В тому випадку, якщо тюнер не налаштується на канали МХ-7 у метровому діапазоні (VHF), необхідно буде замінити існуючу антену дециметрового діапазону на вседіапазонну, або додати антену метрового діапазону через відповідний суматор. Інформація про ці дії є у продавців антен та ресиверів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь