Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

У БІЛОПІЛЛІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛИХ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Дата: 08.05.2023 11:20
Кількість переглядів: 127

Фото без описуДень пам’яті та примирення cимволізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Вона скінчилася і найважливішим її підсумком має бути не перемога, а мир.

Друга світова війна стала найбільш кривавою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв.

Присутні на заході на чолі з Білопільським міським головою Юрієм ЗАРКОМ поклали квіти до Меморіалу загиблих воїнів.

Головним посилом цьогорічного відзначення в Україні Дня пам'яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і Дня Європи є демонстрація об'єднаних з країнами-партнерами зусиль задля відновлення миру через перемогу над державою-агресором - російською федерацією та подолання піднесеного москвою до рівня державної ідеології тероризму. Також спільне вшанування знакових історичних подій є важливим чинником підтвердження європейської ідентичності Українського народу і незмінності європейського курсу України, зокрема, через поглиблення інтеграції в суспільний та гуманітарній сферах.

Вже друга поспіль річниця перемоги над нацизмом відзначається в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України. За цей час кремлівський режим повною мірою проявив свою злочинну сутність, намагаючись завдати Українському народові максимальної шкоди, знищуючи нашу цивільну інфраструктуру, вчиняючи терор проти мирних людей, у насильницький спосіб переміщуючи наших дітей на територію росії, фактично здійснюючи злочин геноциду, що визнала у своїй резолюції Парламентська асамблея Ради Європи та закликала Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість кримінального переслідування за цей злочин.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь