Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Держприкордонслужба попереджає аграріїв про вимоги під час проведення весняно-польових робіт

Дата: 07.04.2023 13:47
Кількість переглядів: 202

Фото без описуЗ метою проведення своєчасних та якісних весняно-польових в умовах загострення обстановки, пов’язаною із військовою агресією російської федерації Державна прикордонна служба повідомляє про обов’язковий Порядок дотримання вимог чинного законодавства під час проведення цих робіт сільськогосподарськими підприємствами, фермерськими господарствами, приватними особами тощо.

Одними з основних вимог є:

  • здійснення руху автотранспорту та сільськогосподарської техніки лише по узгодженому маршруту, з дотриманням порядку проходження ними контрольних постів, блокпостів;
  • неухильно виконувати вимоги постанови КМУ від 27.07.1998 №1147 «Про прикордонний режим», наказу начальника 5 прикордонного загону від 21.04.2022 №20-аг «Про запровадження додаткових тимчасових режимних обмежень», в частині завчасної подачі списків осіб та техніки, залученої до проведення робіт, а також техніки, що працюватиме в період комендантської години;
  • дотримуватись заборони здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів та інших безпілотних літальних апаратів, повітряних безмоторних засобів пересування в межах території контрольованого прикордонного району (до 20 км від державного кордону). В разі нагальної потреби їх використання, запитувати дозвіл на використання.

Попереджаємо Вас про ймовірність наявності на шляхах переміщення техніки та місцях проведення сільськогосподарських робіт замінованих ділянок, нерозірваних боєприпасів та можливого вогневого ураження з території рф, рекомендуємо екіпірувати працівників, які залучаються до збору урожаю в межах 5 км смуги вздовж державного кордону, засобами індивідуального захисту (бронежилет, каска).

Інформування про виконання польових робіт, використання сільськогосподарської техніки, застосування літальних апаратів подавати усно та письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти.

Таким чином, проведення будь-яких робіт на ділянці Білопільської міської територіальної громади проводиться після надання списків осіб та транспортних засобів, які будуть приймати участь у їх проведенні за адресою: м.Суми, провулок Громадянський 6, (факс: 67-13-70; електронна пошта: sumy_zagin@dpsu.gov.ua) та інформувати дев’яту прикордонну заставу (з м.д. н.п. Білопілля) другої прикордонної комендатури (з м.д. н.п. Писарівка) (05443)9-07-30, (068)400-48-71.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь