Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

У місті Білопілля відзначили 209-у річницю від Дня народження Великого українця – Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2023 11:39
Кількість переглядів: 430

День народження Шевченка. БілопілляЗ нагоди Дня народження Кобзаря представники міської влади та громадськості поклали квіти до його пам’ятника.

Учасники мітингу зазначали, що сьогодні пошана і вдячність наповнюють серця усього людства, бо Тарас Шевченко – не тільки співець України, він митець на всі часи, на всі віки для всіх людей на землі. Тарас Григорович Шевченко уособлює собою літературного пророка української нації, а його твори є невід’ємною частиною розвитку патріотичного духу у громадян нашої країни.

Доля Тараса і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі.

Шануючи сьогодні Кобзаря як символ українства, вклоняємось йому за те, що він – єдиний поет-художник в усій світовій культурі, який врятував націю від виродження в умовах колонізації російською імперією. Сьогоднішня Україна, без перебільшення, постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь