A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Грант у розмірі до 20 000 доларів США на підтримку аграрного сектору: як отримати

Дата: 02.02.2023 14:08
Кількість переглядів: 380

До уваги сільськогогосподарських товаровиробників та інших суб’єктів господарювання. Надаємо для ознайомлення інформацію про умови участі в програмі бізнес-партнерства спрямованого на підтримку аграрного сектору та харчового виробництва в Україні*, яку реалізовує Данська рада у справах біженців (далі -DRC) за фінансової підтримки уряду Швейцарії, наданої через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва і уряду Великої Британії.

Головною метою такого партнерства є зменшення негативних наслідків для представників малого та середнього бізнесу аграрного сектору та харчового виробництва, а також залучення вразливих верств населення у виробничо-збутові ланцюжки задля посилення їхньої ролі в місцевій економіці. 

Партнерами DRC можуть стати приватні підприємства будь-яких форм реєстрації, об’єднання виробників сільськогосподарської продукції, комунальні підприємства та ін. 

Партнерство буде здійснюватися за принципом співінвестування, яке передбачає грантову підтримку від DRC у розмірі до 20000 доларів США та обов’язковий власний внесок партнера до 50% від загального бюджету проєкту. 

Деталі програми:

  • кінцевим результатом проєкту має бути збільшення прибутків місцевого населення на території, яку він охоплює, в тому числі за рахунок їхнього прямого залучення у виробничо-збутові ланцюжки; 
  • ідея проєкту повинна передбачати розширення бізнес-діяльності партнера, яке передбачає залучення у виробничо-збутові ланцюжки місцевого вразливого населення, в тому числі внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від війни. При цьому створення нових офіційно оформлених робочих місць не є обов'язковим;
  • проєкт має бути прибутковим для місцевого партнера та мати життєздатну схему реалізації; 
  • сума грантової підтримки з боку DRC ₋ до 20000 доларів США;
  • співінвестиція з боку партнера ₋ до 50% від загальної вартості проєкту. Можлива як у вигляді фінансового внеску, так і у вигляді інших власних активів. 

Можливі варіанти бізнес-партнерства як приклад:

  • співінвестування в пункт прийому та зберігання овочів. Мета ₋ підтримка місцевих виробників через забезпечення доступу до збуту вирощуваної продукції за оптимальними цінами. Така ідея передбачає співпрацю з приватними підприємствами, які володіють, наприклад, оптовими складськими приміщеннями, та купують або купуватимуть продукцію у місцевого населення;
  • співінвестування у проєкти, які б спростили доступ місцевому населенню до сільськогосподарських послуг. Наприклад, доступу до сільгосптехніки, ветеринарних послуг, сільськогосподарських матеріалів (насіння, добрива та ін.). Така ідея передбачає співпрацю з місцевими підприємцями, які працюють в сільськогосподарській сфері. 

Ідея може істотно відрізнятися від перерахованих прикладів, головне, щоб вона відповідала критеріям програми. 

У разі зацікавленості у співпраці з DRC, необхідно заповнити заявку за посиланням: https://lap.drc.ngo/form/msd-new

Телефони для довідок: +38 (073) 432-84-40 Денис; +38 (093) 350-14-59 Дмитро; +38 (073) 066-53-38 Михайло.

Просимо розглянути можливість участі в вищезазначеній програмі зацікавлених суб’єктів господарської діяльності всіх форм власності, виробників та переробників агропродукції.

Посилання на умови програми: https://lap.drc.ngo/title/msd

Примітка: Заповнення заявки не гарантує автоматичної участі в програмі. Кожна заявка буде розглянута конкурсною комісією, яка прийме рішення щодо подальшої участі заявки в програмі. Рішення конкурсної комісії є остаточним. Данська рада у справах біженців (DRC) залишає за собою право відхилити будь-яку заявку. 

*Допомога надається в рамках «Програми економічного розвитку східної України». У період з липня 2017 по лютий 2022 рр. Програма реалізовувалась на території Донецької та Луганської областей, а також певний період часу на території Дніпропетровської та Запорізької областей. У зв’язку з ескалацією бойових дій в Україні, географію проєкту було розширено на всю підконтрольну Уряду України територію, за винятком районів із триваючими бойовими діями та районів з підвищеними ризиками для життєдіяльності населення та ведення бізнес діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь