A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Кінезіологічні вправи: потужний інструмент для розвитку інтелекту

Дата: 06.01.2023 15:33
Кількість переглядів: 183

Фото без описуКінезіологія – це наука про розвиток розумових здібностей та фізичного здоров’я через певні рухові вправи.

У ході тренувань значно покращуються пам'ять, увага, мовлення та когнітивні здібності школярів, поліпшується їхня розумова діяльність, розвивається дрібна моторика. І чим ці заняття інтенсивніші, тим легше помітити позитивні зміни в діяльності мозку. А ще вони дуже прості та універсальні – їх можна виконувати у будь-якому віці без спеціальної фізичної підготовки.

Аби заняття були ефективнішими, їх варто проводити щодня у комфортній доброзичливій атмосфері за спеціальним комплексом вправ (кожен комплекс розрахований на два тижні). Проводити їх краще в ранкові години в супроводі тихої та приємної музики. Вправи виконуються сидячи за столом або стоячи, при цьому школярам потрібно максимально точно виконувати всі рухи. 

Кінезіологічні вправи вдосконалюють механізми адаптації дитячого організму до зовнішнього середовища, допомагають уникнути стресових ситуацій, а також сприяють гармонійному розвитку особистості та самореалізації. 

Основним типом кінезіологічних вправ – є  вправи для розвитку дрібної моторики рук. Це такі вправи як:

  • «вухо – ніс» (діти мають лівою рукою взятися за ніс, а правою – за ліве вухо, за сигналом вчителя вихованцям потрібно плеснути в долоні та змінити руки з точністю до навпаки);
  • «кільце» (у цій вправі потрібно якомога швидше з’єднати в кільце  великий палець з іншими по черзі у певній послідовності);
  • «долоня – ребро – кулак» (вправа виконується в такій послідовності: руку кладуть на стіл долонею донизу, ставлять на ребро, а потім – стискають у кулак).

Отже, кінезіологічні вправи дійсно полегшують навчання, оптимізують інтелектуальні процеси та підвищують розумову працездатність школярів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь