Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Про заміну члена комісії з розслідування нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань

Дата: 30.01.2023 10:26
Кількість переглядів: 252

Фото без описуЗ 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування є Пенсійний фонд України.

Таким чином участь у розслідуванні нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань беруть представники Пенсійного фонду України та його територіальних органів. Зокрема, це стосується й незавершених розслідувань, до участі у яких були залучені представники Фонду соціального страхування України.

Таку норму встановлено змінами у законодавстві щодо загальнообов’язкового державного соціального страхування, внесених Законом України від 21.09.2022 № 2620 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а також постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2022 № 1350.

У зв'язку з цим рекомендуємо підприємствам, установам та організаціям, які утворили комісії (спеціальні комісії) з розслідування нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві, внести необхідні зміни до складу відповідних комісій з розслідувань, які станом на 1 січня 2023 року незавершені, замінивши представника Фонду соціального страхування України на представника Пенсійного фонду України.

З питань отримання інформації про представника Пенсійного фонду у складі комісії звертатися до Пенсійного фонду України або його територіального органу в регіоні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь