A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Майже 70 підприємців Cумщини отримали компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Дата: 09.01.2023 09:25
Кількість переглядів: 177

Фото без описуЧерез збройну агресію рф велика кількість українців покинула свої домівки та вимушена переселитися в інші більш безпечні регіони нашої країни. Гостро постало питання не тільки житла, а й роботи.

З метою пришвидшення адаптації внутрішньо переміщених осіб та підвищення рівня зайнятості серед населення Кабінет Міністрів з квітня запровадив програму стимулювання бізнесу приймати на роботу ВПО, згідно з якою за кожного працевлаштованого держава виплачує підприємцю компенсацію у розмірі 6500 грн. протягом двох місяців.

Служба зайнятості Сумщини, з початку дії урядової програми, прийняла рішення  щодо виплати компенсації 68 роботодавцям, серед яких переважають фізичні особи-підприємці – 29, товариства - 18,приватні та комунальніпідприємства – 14, фермерські господарства – 3.

В такий спосіб роботу знайшли 117 внутрішньо-переміщених співвітчизників, з них найбільше з Донецької області - 32 особи, з м. Харків та Харківської області - 31, з Луганської - 9.Працевлаштовані вони на посади: бухгалтер, економіст, водій автотранспортних засобів, електрогазозварник, кухар, лікар, менеджер, підсобний робітник, продавець, складальник верху взуття, слюсар та інші.

Роботодавцям області вжевиплачено  1,4  млн. грн.  на компенсацію заробітної плати внутрішньо переміщеним особам.

Уразі виникнення питань звертайтесь на гарячу лінію Сумського обласного центру зайнятості (093) 276 39 66; (096) 109 08 37; (067) 698 29 58; (095) 337 41 10, а також приєднуйтесь до Telegram-каналу https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy

За інформацією Білопільської районної філії Сумського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь