A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Нагадуємо про заборону використання та продаж піротехнічних засобів

Дата: 30.12.2022 18:51
Кількість переглядів: 345

Фото без описуНагадуємо, що з метою прояву поваги до захисників, що беруть участь в російсько-українській війні, та недопущення прояву соціальної напруги, пов’язаної з особливим характером сприйняття піротехнічних ефектів жителями, гостями та тимчасово переміщеними людьми, діє заборона на проведення феєрверків, салютів та інших розважальних заходів з використанням піротехнічних засобів. Ця заборона поширюється і на період новорічно-різдвяних святкувань.

Це стосується як звичайних громадян, так і власників бізнесу, в тому числі розважального.

Згідно чинного законодавства діє заборона та визначена відповідальність за незаконне використання піротехніки, в тому числі за незаконний продаж піротехнічних засобів.

Заборона стосується використання всіх видів феєрверків, салютів, піротехнічних виробів, інших засобів піротехніки зі світловим, іскровим, димовим, звуковим, змішувальним ефектами та інших вибухонебезпечних пристроїв та ін.

Відповідно до статей Кодексу України про адміністративні та кримінальні правопорушення передбачаються покарання за реалізацію чи використання піротехнічних засобів, а саме:

  • За статтею 164 Кодексу України порушення порядку провадження господарської діяльності штраф у розмірі від 17 тис. до 34 тис. грн. Також у порушників забиратимуть продукцію та гроші, одержані внаслідок вчинення цього правопорушення;
  • За статтею 182 КУпАП порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях. За це сплачується штраф від 85 грн до 255 грн, для посадових осіб та суб’єктів господарської діяльності – від 255 грн до 510 грн;
  • За статтею 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) штраф становить від 1 020 грн до 1 700 грн з конфіскацією піротехнічних засобів;
  • стаття 296 КК України (хуліганство) карається штрафом від 17 тис. до 34 тис. грн., або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Поліція буде реагувати на випадки продажу чи застосування різних видів піротехнічних засобів. Покарання залежить від того, як буде кваліфікуватися вчинок. Це може бути як штраф, так і виправні роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь