A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Нехай жах Чорнобильської катастрофи залишиться в минулому й ніколи не повториться!

Дата: 14.12.2022 13:42
Кількість переглядів: 248

Фото без опису14 грудня в Україні традиційно вшановується пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що трапилася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком. День вшанування ліквідаторів наслідків аварії багато хто називає просто Днем ліквідатора. А вони вважають його своїм професійним святом, хоча жоден з них не здобував такої професії.

Сьогодні перший заступник Білопільського міського голови Олександр КОЖУХОВ, заступник міського голови Володимир ВІДУЄВ та громадськість взяли участь у вшануванні пам'яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та покладанні квітів до пам’ятного знаку.

На жаль, багато кого з ліквідаторів вже давно немає серед живих. Хвилиною мовчання і квітами, які лягли до підніжжя пам’ятного знаку, учасники заходу вшанували пам’ять загиблих та померлих героїв, які ціною власного життя закрили смертоносне дихання атомного реактора.

"Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Велика їм подяка і низький доземний уклін! Нехай до них будуть вдячні та уважні люди щодня, щохвилини, завжди! А жах Чорнобильської катастрофи хай залишиться в минулому й ніколи не повториться!" - зазначив під час заходу Олександр Кожухов.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь