A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ТОВ «есі Білопілля» ініціює коригування тарифів

Дата: 02.12.2022 14:41
Кількість переглядів: 185

Фото без описуУ зв'язку з підвищенням ціни на електроенергію та прожиткового мінімуму для працездатних осіб ТОВ «есі Білопілля» ініціює коригування тарифів на виробництво, транспортування , постачання теплової енергії, тарифу на теплову енергію, тарифу на послугу з постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ і організацій та інших споживачів.

В діючому тарифі ціна активної електроенергії становить 2,897853 грн/ кВт.год., послуги із забезпечення перетікань реактивної електричної енергії - 0,06305 грн./кВАр.Год. Фактична ж ціна активної електричної енергії становить 3,990378 грн/кВт. год, що на 37,7% є вищою від ціни у затвердженому тарифі. Фактична ціна вартість послуги із забезпечення перетікань реактивної  електричної енергії становить 0,14769 грн./кВАр.год,  що на 134,2% є вищою від ціни у затвердженому тарифі.

Крім того, з січня 2023 року підприємство підвищує прожитковий мінімум для працездатних осіб з 2481 грн. (як у затвердженому тарифі) до 2600 грн. (планований тариф) тобто на 5 %. 

Відповідно до ст.20 Закону України  «Про теплопостачання» №2633-IV  від 02.06.2005 року, тарифи на теплову енергію повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обгрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії. Таким чином, на підприємстві виникла нагальна потреба у коригуванні тарифу  з метою  недопущення збитковості  підприємства.

Важливо!!! Тарифи для населення та інших споживачів, що коригуються в дію не введені у зв’язку з вимогами закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного  стану та подальшого відновлення їх функціонування». Даним Законом передбачено мараторій на підвищення тарифів на теплову енергію протягом дії воєнного часу в Україні та протягом шести місяців після закінчення чи скасування  його дії.  Тому,  враховуючи вимоги діючого законодавства, нові відкориговані тарифи будуть введені  в дію не раніше ніж через шість місяців після місяця, в якому  закінчиться дія воєнного стану чи воєнний стан на території України  буде скасовано.

Порівняльна таблиця між   встановленими та плановими тарифами на послугу з постачання теплової енергії з ПДВ:

 Категорії споживачів

Встановлені тарифи на послугу з постачання теплової енергії

Плановані тарифи на послугу з постачання теплової енергії

Різниця

грн.

%

 Населення

2271,54

2342,56

+ 71,02

3

 Бюджет

3675,10

3746,12

+ 71,02

2

 Інші

7116,47

7187,48

+ 71,01

1

Важливо!!! Протягом дії воєнного стану та  шести місяців після його закінчення чи скасування на території України для споживачів ТОВ «есі Білопілля» будуть застосовуватись тарифи на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії у розмірах, наведених у таблиці нижче:

Категорії споживачів

 Тариф грн/ Гкал.

 Населення

1673,04

 Бюджет

3675,10

 Інші

3472,57

Зауваження і пропозиції з приводу коригування  тарифів на теплопостачання можуть бути надані  ТОВ «есі Білопілля» у письмовому вигляді за адресою:

м.Білопілля, вул. Соборна, 54

або ж у електронному вигляді на адресу електронної пошти: esi21@i.ua  

протягом 10 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір  встановленняя тарифів.


Проект рішення "Про проведення коригування тарифу на теплову енергію, її виробництво,транспортування та  постачання та послугу з постачання теплової енергії ТОВ «есі Білопілля» для потреб населення, бюджетних  установ та інших споживачів" та структура тарифів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь