A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Вправи для очей при роботі за комп’ютером

Дата: 23.10.2022 15:07
Кількість переглядів: 164

Вправи для очейНаші очі, так само, як і інші частини тіла, потребують постійного тренування і спеціальних вправ, що підтримують здоров’я, особливо якщо ви багато часу проводите перед монітором.

Існує основний комплекс вправ для очей, який спрямований не на корекцію зору, а на профілактику його погіршення і тренування очей.

1. Сядьте зручно на стілець. Потріть руки, щоб вони зігрілися. Закрийте очі і покладіть на них долоні, не закриваючи при цьому ніс. Уникайте тиску на очні яблука. Уявіть собі глибоку темряву і зосередьтеся на ній. Зробіть глибокий вдих, думайте про щось приємне і розслаблююче. Коли ви будете бачити саму лише темряву, зніміть долоні з очей. Повторіть вправу за 3 хвилини.

2. Міцно примружтеся на 3-5 секунд. Відкрийте очі і не блимайте 3-5 секунд. Повторити 7-8 разів.

3. Поставте 3 пальці під кожною бровою і злегка потягніть ними шкіру вгору, щоб піднялися очі. Потримайте протягом 1-2 секунд, потім відпустіть. Повторити 5 разів.

4. Кругові оберти очима за годинниковою стрілкою, потім проти годинникової стрілки. Повторіть 5 разів, не забувайте блимати.

5. Фокус на віддаленому об`єкті протягом 10-15 секунд. Потім повільно переведіть погляд на довколишній об`єкт, не рухаючи головою. Фокус знову протягом 10-15 секунд. Потім поверніться на далекий об`єкт. Зробіть цю вправу 5 разів.

6. Закрийте очі і масажуйте їх круговими рухами пальців, не натискаючи на очні яблука, протягом 1-2 хвилин.
Якщо обмаль часу на комплекс вправ, то спробуйте застосувати правило «20–20–20»: кожні двадцять хвилин дивіться вперед на відстань 20 метрів упродовж 20 секунд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь