A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Вічний спокій і вічна пам’ять!

Дата: 29.11.2022 14:03
Кількість переглядів: 737

Білопільська міська рада глибоко сумує з приводу смерті письменника, журналіста, композитора, члена Національних спілок письменників, журналістів України, Всеукраїнської музичної спілки України, лауреат літературних премій ім. А. Головка та О. Олеся, Почесного громадянина міста Білопілля Івана Петровича ГОЛОВЧЕНКА та висловлює співчуття рідним та близьким.

Іван Петрович створив народні самодіяльні хорові колективи селища Жовтневе (нині Миколаївка), села Річки та Білопільського районного будинку культури, що носять почесні звання «народні» і до сьогодні.

Іван Головченко автор 10 романів: «Обійми привида», «Агонія», «Злочин без покари», «Пересторога», «Білий лебідь дитинства», «Калинова гіркота», «Перехрестя добра і зла» (Книга І «З глибин віків», Книга ІІ «Зганьблений рай»), «Фатальний виток», «Доля в перевеслах», збірки пісень «Мить і вічність нам не повінчать», збірок поезії та прози «…У пошуках істини», «Україна – понад усе!», «Життям гаптований вінець».

У 2002 році Івану Головченку була присуджена літературна премія імені Андрія Головка за кращий роман року «Злочин без покари».

У 2013 році за збірку поезії та прози «…У пошуках істини» в номінації «За літературну діяльність та пропаганду творчості О. Олеся» Івану Петровичу присвоєно Всеукраїнську літературну премію ім. О. Олеся.
У 2016 році за активну громадську позицію та формування позитивного іміджу міста, відродження національної думки, значні здобутки у писемній творчості та публіцистиці та з нагоди 75-річчя від дня народження рішенням Білопільської міської ради від 15.07.2016 р. Головченку Івану Петровичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Білопілля».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь