A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО!

Дата: 25.11.2022 15:19
Кількість переглядів: 297

Під таким гаслом біля Меморіалу пам’яті жертв голодомору та політичних репресій відбувся траурний мітинг з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів.

Це найбільша національна трагедія. Знадобились десятиліття, щоб вона вийшла зі стану мовчання.

Голодомор 1932-1933 років був геноцидом Українського народу, організованим комуністичною владою з метою його підкорення. Через насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення. 

Десятиліттями існувала жорстока заборона навіть згадувати про ті страшні події. Але український народ виявив стійкість.

У нинішній війні Росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932–1933 років – знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і нині Росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. Сталін у XX столітті та Путін у XXI зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали.

Гідно вшанувати пам’ять жертв та постраждалих від голодоморів це наш моральний борг і громадянський обов’язок.
Жителі громади зі свічками пам’яті поклали квіткові композиції в пам’ять про жертв голодомору.

«Ми повинні зберігати світлу пам’ять про тих безневинних, кого прирекли на страшну смерть від голоду – сотні тисяч, мільйони українців. Пам'ятати не лише у День пам’яті жертв голодоморів. Пам’ятати, аби таке не повторилося ніколи. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за свободу та власну ідентичність. Пам’ять про Голодомор – невід’ємний елемент української ідентичності і запорука неповторення злочинів комуністичного режиму», - говорили у своїх коментарях учасники мітингу.

Пам’ятаємо злочин сталінського геноциду та його жертв. Єднаємося, тому що єдність є запорукою нашої перемоги. Роз’єднаність і непорозуміння стали причиною втрати українцями власної держави у 1920-х, її окупації більшовиками і вчинення злочину геноциду. Але зараз Україна і світ – інші. Ми маємо власну державу та Збройні сили, підтримку світу, військову, фінансову, дипломатичну допомогу. І найголовніше – згуртованість народу. Тому ми вистоїмо й переможемо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь