A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

14 жовтня – день, який важливий як в історичному та державотворчому контексті, так і в духовному та військово-політичному

Дата: 14.10.2022 13:07
Кількість переглядів: 287

Фото без опису14 жовтня в Україні відзначається День захисників і захисниць України, християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки українського війська та День Українського козацтва.

З цього приводу в Білопільській громаді відбулись заходи щодо віддання шани незламності духу представників усіх поколінь, які здобули та відстоювали незалежність України, мужності та героїзму воїнів Збройних Сил України та інших силових відомств, ветеранів, добровольців, волонтерів, які сьогодні захищають суверенітет і територіальну цілісність України у боротьбі проти збройної агресії російської федерації, вшанування військових традицій та звитяг українського народу.

«Україна має унікальну історію воїнства, кожна її сторінка сповнена звитягами різних поколінь оборонців рідної землі, які сформували особливий характер та образ сучасних захисників і захисниць України, їхніми провідними рисами є патріотизм і відчайдушність, відвага і честь. Богородиця була козацькою заступницею у далеких походах, її зображення було вибите на хрестах, які носили козаки. Сучасне Українське військо береже козацькі військові традиції, зокрема в назвах військових частин, структурі, прапорах, одностроях», - зазначив Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО під час покладання квітів до Меморіалу «Алея Слави героїв АТО».

Хвилиною мовчання вшанували загиблих, які віддали своє життя задля благополуччя нашої держави, борців за незалежність України.

«Ми не дозволимо державі-терористу досягнути успіху у її підлих намірах на нашій землі, ми не боїмося, не відступимо, не віддамо і не пробачимо; жоден загиблий герой та мирний житель не буде забутий, жодне злодіяння рашистів не залишиться безкарним», - зауважив очільник громади у своєму виступі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь