A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

В Україні скасовано осінній призов на строкову військову службу

Дата: 10.10.2022 09:01
Кількість переглядів: 688

Про це йдеться в Указі Президента України №678/2022 від 30 вересня 2022 року «Про внесення змін до Указу Президента України від 29 грудня 2021 року № 687/2021».

Командувач оперативно-тактичного угруповання “Суми” генерал-майор Олександр НЕСТЕРЕНКО прокоментував скасування осіннього призову в Україні та перебіг мобілізації:

“Указом Президента України, Головнокомандувача Збройних Сил України скасовано осінній призов на строкову службу. В обласні та районні центри комплектування здійснюють призов громадян по мобілізації в діючі військові частини. Наразі іде формування нових військових частин, ведеться "докомплектування" тих підрозділів, які під час бойових дій частково втратили боєздатність. Адже ми розуміємо, що на війні не без утрат: є санітарні, є і безповоротні. Тому це вимушений захід і представники обласного та районного центрів територіального комплектування відповідно до чинного законодавства запрошують на військову службу для проходження певних етапів: медичне обстеження чи призов до лав  Збройних сил України”. 

Довідка: Указом Президента було вилучено відповідні статті 2-6 з указу Президента України від 2021 року "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році".

Водночас указом відкладається демобілізація тих, хто має вищу освіту і закінчив термін військової служби.
Стаття про демобілізацію військових, які мають ступінь магістра та вислужили встановлені строки строкової служби, доповнюється словами "але не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації".

На Сумщині з добровольчих військових формувань представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки призиваються громадяни України на дійсну військову службу по мобілізації.

За інформацією пресслужби ОТУ «Суми»

Командувач ОТУ "Суми" О. Нестеренко про скасування осіннього призову в Україні і перебіг мобілізації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь