A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Проїзд по маршруту №5 може підвищитись до 15 грн

Дата: 06.10.2022 15:00
Кількість переглядів: 851

До виконавчого комітету Білопільської міської ради надійшла заява від ФОП Галуна О.О., який здійснює перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті загального  користування №5 «вул. Крачківка – Залізничний вокзал м.Білопілля – Прорубська» від 15.09.2022 року №4427 «щодо підвищення вартості послуг з перевезення  пасажирів  у міському пасажирському транспорті до 15 грн. за поїздку».

Розрахунок тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах  загального користування здійснюється відповідно до вимог Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом  Міністерства транспорту та зв`язку України № 1175 від 17.11.2009 року (далі – Методика).

Згідно п.1.6. Методики перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись у зв’язку зі зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежить від господарської діяльності  Перевізника, у тому числі в разі зміни вартості палива більш як на 10%.

Діючий тариф на пасажирські перевезення Перевізнику у розмірі 10 грн був затверджений рішенням виконавчого комітету від 20.05.2022 року. В діючому тарифі закладено вартість скрапленого нафтового газу у розмірі  18,40 грн за 1 літр. Фактична ж вартість газу на дату подання розрахунку  складає 27,45 грн/л, тобто  відбулось збільшення  ціни  на 49,2%.

Вартість шин за цей період також збільшилась: у діючому  тарифі  закладено вартість шин у розмірі 1600 грн за 1 шт.  Вартість на дату подання розрахунків складає  2300 грн за штуку. Тобто відбулось  зростання вартості на 44 %.

Крім того,  у зв’язку зі збройною агресією росії на території України, відбулась масова міграція населення,  що у свою чергу,  призвело до  зменшення  пасажиропотоку з 126000  чоловік (закладено в діючому тарифі) до 106000 чоловік. Зменшення величини пасажиропотоку  зумовлене тим фактом, що  багато людей виїхало з міста або переселились на більш безпечні території.

Всі ці чинники сприяли збільшенню собівартості послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на території міста Білопілля за маршрутом №5 «вул.Крачківська – Залізничний вокзал м.Білопілля – Прорубська». В результаті збільшення витрат, пов'язаних з наданням послуг по перевезенню
пасажирів, планований тариф склав 15,17 грн.

Враховуючи вищевикладене,  з метою   забезпечення сталої роботи міського пасажирського транспорту, відшкодування Перевізнику витрат, пов’язаних з організацією та здійсненням перевезень громадян, Перевізник змушений ініціювати питання щодо встановлення тарифу на перевезення пасажирів  на автобусному маршруті  загального користування  №5 «вул.Крачківка – Залізничний вокзал м.Білопілля – Прорубська»  у розмірі 15 грн/за поїздку.

Зауваження та пропозиції з питань встановлення тарифу приймаються  з 06.10.22 по 18.10.2022 року за адресою м. Білопілля вул. Старопутивльська, 35, каб.47 або в електронному вигляді на e-mail: bilopillya-meria@ukr.net.


Проект рішення виконавчого комітету "Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міському автобусному  маршруті №5 «вул.Крачківка – Залізничний вокзал м.Білопілля – вул.Прорубська» загального  користування, що працює  в звичайному режимі  по місту Білопілля"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь