A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Правила роботи з повільною дитиною

Дата: 17.08.2022 16:44
Кількість переглядів: 372

Фото без описуВранці, при підготовці до заняття, важливо розраховувати час так, щоб дати дитині можливість встати, вмитися і поснідати спокійно, в її власному темпі. Для цього, можливо, доведеться раніше лягати спати і раніше вставати.

Для повільної дитини дуже важливі звичні умови роботи. Якщо у неї є власний письмовий стіл, якщо вона приступає до домашніх завдань завжди в один і той же час, то її психіці простіше швидше включитися в роботу. Повільній дитині важко переключатися з одного виду роботи на інший. Не потрібно спантеличувати її несподіваними питаннями, поки вона зайнята попереднім завданням.

Намагайтеся уникати ситуацій, коли від дитини потрібно отримати швидку усну відповідь на несподіване запитання. Необхідно дати час на обдумування і підготовку.

Не працювати на «швидкість». У повільних дітей часто погано розвинена координація рухів, тому корисно використовувати спеціальні вправи для розвитку моторики. В процесі виконання цих вправ можна одночасно тренувати темп і швидкість рухів.

При виконанні домашніх завдань з повільними дітьми не рекомендується робити перерви під час занять по одному з предметів, оскільки заново включитися в роботу дитині буде складно. Краща схема така: позаймались математикою – відпочили, почали займатися письмом.

Щоб дитина встигала вловити думку і дії фахівця, рекомендується йти на крок попереду, щоб вже напередодні дитина знала, що буде робити на занятті. Припустимо, якщо на найближчому занятті дитина буде вивчати види тварин, можна подивитися науково-популярний фільм про тварин, щоб дитина вже частково включилася в контекст теми.

Повільні діти часто тривожні і, як наслідок, не впевнені в собі. Працюйте тільки на "позитивному підкріпленні": при невдачах підбадьорте, підтримайте, а будь-який, навіть найменший успіх підкресліть. Це буде найкращим стимулом для дитини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь