A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

10 правил дистанційного навчання

Дата: 15.08.2022 13:09
Кількість переглядів: 274

Фото без описуНа період воєнного стану розпочинається навчання в дистанційній формі. Нагадуємо, що уроки можуть відбуватися як в он-лайні (синхронно, найчастіше з використанням платформи ZOOM, Скайп або інших ресурсів, але у режимі реального часу) так і в офлайні (асинхронно, тобто через розміщення відеоінструкцій, презентацій та завдань на платформі GOOGLE-клас, де дитина може опрацювати урок у зручний для нього час).

Для оптимізації процесу навчання та для зручності надаємо основні рекомендації для використання:

1. Насамперед, спокій. Всі ми розуміємо, що дистанційне навчання неможливе, хоча б перший час, без участі батьків. Так чи інакше ви будете залучатися до процесу, і це нервує. Але заспокойтеся і намагайтесь передати спокійний емоційний фон дитині, це знизить її тривожність. Адже вона теж хвилюється!

2. Підготуйте для дитини робоче місце. Окрема кімната або робочий куточок, не настільки важливо. Головне, щоб навколо був порядок, – це налаштовує на робочий лад. Подбайте про технічну сторону питання, щоб комп'ютер (планшет, телефон) був в робочому стані, а інтернет не підвів у відповідальний момент. На випадок збою інтернету через wi-fi, виберіть тариф на телефоні з безлімітним інтернетом, щоб при необхідності створити точку доступу і не випасти з процесу.

3. Зареєструйтеся та ознайомтесь з освітньою платформою, на якій вам потрібно проходити навчання, заздалегідь разом з дитиною. Це виключить ефект несподіванки. До речі, на деяких платформах відразу після реєстрації можна дивитися лекції і виконувати тестові завдання.

4. Сплануйте день, складіть для дитини розклад занять. Намагайтеся дотримуватися приблизно такого ж розпорядку дня, як і під час відвідування дитячого садка або школи. Не забудьте про перерви: 5–10 хвилин між заняттями і 30 хвилин через кожні 2–4 години занять.

5. Робоча обстановка. Проконтролюйте, щоб під час занять дитину нічого не відволікало. Вимкніть повідомлення в месенджерах і виведіть тварин з кімнати. Рідко хто з дітей втримається від спокуси погратися з домашнім улюбленцем.

6. Підберіть одяг для занять, не можна дозволяти дитині займатися в піжамі або домашньому одязі, це не створить робочу атмосферу.

7. Саме час згадати про режим дня. Повноцінний сон дуже важливий для зростаючого організму! Мозок під час сну продовжує обробляти інформацію, отриману під час неспання. Також сон допомагає впоратися зі стресом, не забувайте про це. Розбудіть дитину як мінімум за годину до початку занять. Вона повинна встигнути вмитися і поснідати, а також підготуватися до заняття або уроку.

8. Записуйте успіхи дитини! Це допомагає мотивувати. Можна кожне невелике досягнення записувати на кольорові листочки і приколювати до коркової дошки. Наочно видно, як дитина попрацювала. Старшокласникам можна робити таке: писати всі завдання, які треба здати, на кольорові листочки і, в міру виконання, знімати їх з дошки.

9. Фізичне навантаження і гігієна. Протягом дня у дитини обов'язково має бути присутнє фізичне навантаження. Робіть зарядку, гімнастику. Не забувайте регулярно провітрювати приміщення. Очі також повинні відпочивати від яскравого монітора комп'ютера. Корисно виконувати гімнастику для очей, в інтернеті багато варіантів.

10. Зворотній зв'язок. Будьте на зв'язку з педагогом або фахівцем, ставте питання, якщо вам щось незрозуміло. І не переживайте, для педагогів це теж новий досвід. Вони хвилюються не менше за вас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь