Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Як виявити свої сильні сторони?

Дата: 29.04.2022 11:03
Кількість переглядів: 1902

Фото без описуСильні сторони є в кожної людини, саме вони є нашою перевагою. Розуміння власних сильних сторін – перший крок до самоусвідомлення, відчуття гармонії із собою та одна з щасливих стратегій.

Як виявити свої сильні сторони?

Кожен із нас має власну палітру сильних рис характеру. Вартує почати з аналізу типу особистості за методикою Маєрс-Бріггс. Типи особистості: 

АНАЛІТИКИ

1.    Особистість “Архітектор”

На горі одиноко, і оскільки Архітектори – одні з найрідкісніших й найстратегічніших типів особистості, вони знають все це занадто добре. Архітектори складають лише два відсотки населення, а жінки, що належать до цього типу особистості, особливо рідкісні та складають лише 0,8% населення, тому для них завжди справжнє випробування – знайти однодумців, які здатні встигати за їхньою неперевершеною інтелектуальністю і подібним до гри у шахи маневруванням. Люди з типом особистості Архітектор мрійливі і в той самий час рішучі; амбіційні, але люблять приватність; надзвичайно допитливі, але не марнотратять свою енергію.

"Ти не маєш права на власну думку. Ти маєш право на думку, засновану на інформації. Ніхто не має права бути неосвіченим." - Harlan Ellison.

2.    Особистість “Логік”

"Бери уроки з минулого, живи в теперішньому, сподівайся на майбутнє. Дуже важливо не припинити задавати питання." - Albert Einstein.

Тип особистості Логік досить рідкісний – складає лише три відсотки населення, що, звичайно, добре для них, адже ніщо у світі не робить їх нещасними більше, ніж бути “такими як усі”. Логіки пишаються собою за свою винахідливість і креативність, унікальні погляди і розвинений інтелект. Зазвичай відомі як філософи, архітектори чи мрійливі професори, Логіки зробили багато наукових відкриттів протягом усієї історії.

Не Варто Жити Недослідженим Життям

Логіки відомі своїми неперевершеними теоріями та невблаганною логікою – їх вважають найкращими в плані логіки серед усіх типів особистостей.

3.    Особистість “Командир”

"Твій час обмежений, тому не марнуй його на те, щоб жити життям когось іншого. Не потрапляйте в пастку догми, яка говорить жити думками інших людей. Не дозволяйте галасу чужих поглядів заглушити ваш власний голос. І найважливіше – майте хоробрість йти за покликом серця та довіряти інтуїції. Вони якимось чином вже знають те, ким ви хочете стати насправді. Все інше – вторинне." - Steve Jobs.

Командири – це природжені лідери. Люди з цим типом особистості наділені харизмою і впевненістю, вони спрямовують свій авторитет таким чином, що він об’єднує натовпи задля однієї мети. 

4.    Особистість “Полеміст”

"Йди шляхом ризикованого, незалежного мислителя. Наражай свої ідеї на небезпеки протиріч. Висловлюй свою думку і бійся ярлику «хворого на голову» менше, ніж тавра конформізму. Та в питаннях, які здаються важливими для тебе, встань і будь-якою ціною зроби так, щоб на твою думку зважали." - Thomas J. Watson.

Полеміст – це справжній адвокат диявола, який обожнює розривати на шматки аргументи й переконання, дозволяючи клаптикам розлетітися за вітром, щоб всі це побачили. На відміну від їхніх більш цілеспрямованих колег, Полемісти роблять це не тому, що вони намагаються досягти глибшої мети чи стратегічної цілі, а просто через те, що це весело. Ніхто не любить процес розумового боксу більше, ніж Полемісти, оскільки це дає їм шанс застосувати їхню невимушену кмітливість, широку базу накопичених знань та здатність поєднувати неспівставні ідеї, щоб довести свою точку зору.

ДИПЛОМАТИ

1.    Особистість “Адвокат”

Тип особистості Адвокат дуже рідкісний: складає лише менше одного відсотка населення; але, тим не менш, він має свій вплив у світі. Вони мають природжене відчуття ідеалізму і моральності, але що відрізняє їх від інших ідеалістичних особистостей – це їх рішучість і цілеспрямованість: Адвокати не ідеалістичні мрійники, а люди, які здатні вживати конкретних заходів для втілення своїх цілей у реальність і робити довгостроковий позитивний вплив.

Адвокати часто вважають допомогу іншим метою життя, але хоча людей з цим типом особистості можна знайти у рятівних та благодійних сферах, їхня справжня пристрасть – це дістатися суті проблеми, щоб людей взагалі не потрібно було рятувати.

"Кожна людина повинна вирішити, йтиме вона у світлі конструктивного альтруїзму або в темряві руйнівного егоїзму." - Мартін Лютер Кінг.

2.    Особистість “Посередник”

Посередники – це справжні ідеалісти: завжди шукають хоча б натяк на хороше, навіть у найгірших людях і подіях, а також хочуть змінити все на краще. Хоча їх можуть сприймати як спокійних, стриманих чи навіть сором’язливих людей, Посередники мають внутрішнє полум’я і пристрасть, яка насправді сяє. Оскільки вони складають лише 4% населення, ризик відчути, що тебе не розуміють, на жаль, дуже високий для Посередників; але коли вони знаходять однодумців, з якими можна провести час, гармонія, яку вони відчувають, б’є фонтаном радощів і натхнення.

"Не все те золото, що блищить; не всі ті, хто блукають, загублені; старе, але сильне, не в’яне; до глибоких коренів не дістає мороз." - J. R. R. Tolkien.

3.    Особистість “Протагоніст”

"Все, що ти робиш саме зараз, виливається назовні і впливає на кожного Твоя постава може осяяти твоє серце чи передати тривогу. Твоє дихання може випромінювати любов або забруднити кімнату депресією. Твій погляд може пробудити радість. Твої слова можуть вдихнути свободу. Кожна твоя дія відчиняє серця й розуми." - David Deida.

Протагоністи – природжені лідери, сповнені пристрасті й харизми. Складаючи близько двох відсотків населення, вони часто є нашими політиками, тренерами і вчителями, допомагаючи іншим і надихаючи їх досягати й творити добро у світі. З природною впевненістю, яка породжує впливовість, Протагоністи відчувають велику гордість й щастя, коли скеровують інших працювати разом для вдосконалення самих себе і навколишнього суспільства.

4.    Особистість “Активіст”

"Мене не цікавить, чим ти заробляєш на життя. Я хочу знати, чого ти жадаєш та чи ризикнеш ти мріяти про те, щоб знайти, чого твоє серце так палко бажає. Мене не цікавить , скільки тобі років. Я хочу знати, чи ризикнеш ти виглядати як дурень – заради любові, заради своїх мрій – заради пригоди, що називається життям." - Oriah Mountain Dreamer.

Активіст – це справжній вільний птах. Вони часто є душею компанії, їх мало цікавлять щирі душевні хвилювання і задоволення моменту, у якому вони перебувають, – вони насолоджуються соціальними й емоційними зв’язками, які встановлюють з іншими. Чарівні, незалежні, енергійні й співчутливі – 7% населення, які вони складають, можна неодмінно відчути в будь-якому натовпі.

ВАРТОВІ

1.    Особистість “Логіст”

"Моє спостереження полягає у тому, що коли виявляється, що однієї людини достатньою для виконання обов’язку… його гірше виконують двоє і практично не виконують взагалі, якщо в цьому беруть участь троє чи більше." - George Washington.

Тип особистості Логіст вважається найпоширенішим і складає біля 13% населення. Завдяки таким їхнім визначним характеристикам як порядність, практична логіка та невтомна відданість Логісти є життєво важливою серцевиною будь-якої родини, а також організацій, що дотримуються традицій, правил і стандартів – це наприклад, адвокатські контори, розпорядчі органи і армія. Люди типу Логіст воліють відповідати за свої вчинки і пишатися роботою, яку вони виконують; коли вони працюють над поставленим завданням, вони не шкодують ні сил, ні енергії, виконуючи його акуратно і терпляче.

2.    Особистість “Захисник”

"Любов тільки зростає, коли нею ділишся. Ти можеш більше залишити для себе лише тоді, коли віддаватимеш її іншим." - Brian Tracy.

Тип особистості Захисник досить унікальний, оскільки багато його якостей та індивідуальних рис не можна описати. Чуйні за своєю природою, Захисники можуть бути жорстокими, коли їм потрібно захистити свою сім’ю або друзів; тихі і стримані, в той же час мають розвинені навички спілкування з людьми і надійні соціальні відносини; і хоча вони шукають безпеки і стабільності, Захисники можуть бути відкритими для нових можливостей, коли відчувають розуміння і повагу. Як і у випадку з багатьма речами, люди з типом особистості Захисники – більше, ніж просто сума їхніх частин, тому що саме спосіб, у який вони використовують свої сильні сторони, визначає, хто вони є.

3.    Особистість “Керівник”

"Упорядкованність – основа всіх речей." - Edmund Burke.

Керівники – це основні шанувальники традицій і порядку, завдяки своєму уявленню про те, що є правильним, неправильним і соціально прийнятним, вони об’єднують сім’ї і спільноти. Вони наділені такими якостями, як порядність, відданість і гідність, тому людей з типом особистості Керівник цінують за їхні чіткі поради та вказівки, а вони з радістю допомагають іншим знайти вихід у складних ситуаціях. Відчуваючи гордість за те, що вони об’єднують людей, Керівники часто беруть на себе ролі організаторів громадських спільнот та старанно працюють, щоб зібрати всіх разом на святкування важливих місцевих подій чи на захист традиційних цінностей, які об’єднують родини і спільноти.

4.    Особистість “Консул”

"Заохочуйте, надихайте і зміцнюйте один одного. Коли позитивна енергія поширюється на когось одного, ми всі це відчуваємо." - Deborah Day.

Люди, які належать до типу особистості Консул, є популярними (за відсутності кращого слова), що логічно, беручи до уваги, що це також дуже поширений тип особистості – він складає дванадцять відсотків населення. У коледжі вони капітани групи підтримки і нападники в команді, що задають тон, завжди в центрі залу і ведуть свою команду вперед до перемоги і слави. Пізніше в житті Консули продовжують отримувати задоволення, підтримуючи власних друзів і коханих, організовуючи соціальні зібрання і роблячи все можливе, щоб упевнитися, що всі щасливі.

ДОСЛІДНИКИ

1. Особистість “Віртуоз”

"Я хотів жити життям, іншим життям. Я не хотів ходити до того ж самого місця кожного дня, бачити тих самим людей і робити ту саму роботу. Я хотів цікавих пригод." - Harrison Ford.

Віртуози люблять досліджувати руками і очами, торкаючись та пізнаючи світ навколо них з холодним раціоналізмом та жвавою цікавістю. Люди з цим типом особистості – це природжені Творці, як просуваються від проекту до проекту, будуючи корисне й надмірне через те, що це весело, та вчаться на ходу з власного оточення. Часто вони є механіками і інженерами; Віртуози не знають більшої радості, ніж поринути в роботу з головою, розбираючи речі на частини, а потім збираючи їх назад, але трохи кращими, ніж вони були до цього.

2. Особистість “Авантюрист”

"Я змінююсь протягом дня. Я прокидаюсь – і я одна людина, але коли я лягаю спати, я точно знаю, що я вже хтось інший." - Bob Dylan.

Авантюристи – справжні художники, але не обов’язково у звичному значенні цього слова, коли вони на вулиці малюють веселі маленькі деревця. Втім, вони цілком здатні на це. Скоріше за все це виражається в тому, що вони використовують своє почуття естетики та дизайну, і навіть можливості та рішення, щоб вийти за межі зазвичай прийнятого в суспільстві. Авантюристи обожнюють обурювати людей з їх традиційними очікуваннями, експериментуючи з красою та поведінкою – скоріше за все, вони не раз використовували фразу “Не вчіть мене жити!”.

3. Особистість “Підприємець”

"Життя – це або смілива пригода, або взагалі нічого." - Helen Keller.

Підприємці завжди мають вплив на своє безпосереднє оточення: найкращий спосіб розпізнати їх на вечірці – це поглянути на вихор людей, що крутиться навколо них, коли вони рухаються від однієї компанії до іншої. Сміючись, розважаючись та жартуючи з прямолінійним і життєвим гумором, Підприємці люблять бути в центрі уваги. Якщо когось із публіки просять вийти на сцену, Підприємець буде добровольцем – або висуне добровольцем свого сором’язливого друга.

4. Особистість “Шоумен”

"Я егоїстична, нетерпляча і трохи ненадійна. Я роблю помилки, я виходжу з-під контролю, і часом зі мною важко впоратися. Але якщо ти не можеш зі мною впоратися у найгірші для мене часи, ти, безсумнівно, не заслуговуєш мене в найкращі." - Marilyn Monroe.

Якщо хтось і може раптово почати співати чи танцювати, то це Шоумен. Шоумени живуть захопленням моменту, і хочуть, щоб і всі інші почувалися так само. Жоден інший тип особистості не віддає настільки щедро свій час і енергію, коли потрібно підбадьорити інших, і ніякий інший тип особистості не робить це настільки стильно і чарівно.

Більше інформації за посиланням: https://www.16personalities.com/uk/typy-osobystosti


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь