A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Хід збирання урожаю 2022 року перебуває на контролі адміністрації Сумського району

Дата: 08.08.2022 08:20
Кількість переглядів: 539

Фото без описуГолова Сумської районної військової адміністрації Руслан СІРЕНКО, його перший заступник Андрій ПЕТРОВ та Білопільський міський голова Юрій ЗАРКО провели зустріч з аграріями Білопільської громади.

Під час зустрічі обговорили ситуацію щодо збору урожаю 2022 року та перспективи його реалізації та зберігання.

Не зважаючи на часті обстріли території Білопільської громади, люди та спецтехніка працюють. Представники ДСНС роблять все необхідне, щоб не допустити пожеж під час жнив. 

«Російська агресія відчутно впливає на агробізнес і долю майбутнього врожаю. Аграрний сектор — один із головних в Сумській області, - зазначив Руслан Сіренко під час спілкування. – Тому ми зараз максимально залучені до підтримки аграрного сектору».

На обговоренні аграріями було піднято ряд питань, які на сьогодні є найбільш нагальними. Зокрема, це і проблема з місцями зберігання зерна нового урожаю, і ситуація з реалізацією зерна. Окремо було обговорено проблему з бронюванням робочих місць та залучення техніки до виконання робіт, не пов’язаних зі збором урожаю.

"Кожна одиниця техніки, кожен працівник-аграрій на сьогодні на вагу золота. Тому питання залучення техніки чи людей, які задіяні в жнивах, до інших завдань на моєму особистому контролі. І кожен такий випадок розглядається і буде розглядатися індивідуально," - відмітив очільник району.

Білопільський міський голова Юрій Зарко наголосив на необхідності налагодження тісної співпраці між представниками військових формувань, аграріями та представниками місцевої влади щодо проведення оперативної перевірки та забезпечення належного маркування вибухонебезпечних ділянок, аби уникнути підривів автомобільної та сільськогосподарської техніки під час збирання врожаю. 

Також міський голова зазначив, що з початком військової агресії рф на території громади можуть знаходитись не виявлені вибухові пристрої, тому працівникам ДСНС необхідно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу, щоб і аграрії і населення були обізнаними для запобігання нещасних випадків.

За підсумками зустрічі Руслан Сіренко побажав вдалого завершення робіт по збору врожаю 2022 року, наголосивши на необхідності дотримання усіх норм безпеки під час виконання усіх робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь