A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Порядок реєстрації у центрі зайнятості

Дата: 02.08.2022 09:18
Кількість переглядів: 859

У зв’язку із введення в країні воєнного стану було внесено зміни щодо реєстрації по безробіттю в центрі зайнятості.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 334 "Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану" визначено особливості з урахуванням яких на період дії воєнного стану здійснюється реєстрація, перереєстрація безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплата допомоги по безробіттю.

Державна служба зайнятості спростила форми заяв про надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю. Реєстрація безробітних у службі зайнятості можлива такими способами:

  • особисто, під час відвідування центру зайнятості
  • через державний вебпортал електронних послуг або застосунок «Дія»
  • для осіб, які перебувають на небезпечній території — за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку (через Google-форми, чат-бот, електронну пошту тощо)

ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ

Якщо Ви перебуваєте на території бойових дій або на тимчасово окупованій території

1. Здійсніть онлайн-реєстрацію через "Дія" або заповніть заяву про надання/поновлення/призначення статусу безробітного, виплати допомоги по безробіттю через онлайн-анкету  або чат-бот.

2. У разі неможливості заповнити заяви онлайн або з метою отримання документального підтвердження завантажте, роздрукуйте, заповніть та підпишіть ці заяви, сфотографуйте їх та відправте нам. 

У темі листа обов’язково вкажіть слово «реєстрація» і напишіть прізвище, ім'я, по батькові (Важливо не надсилати архіви).

Якщо Ви перебуваєте на безпечній території в Україні

1. Здійсніть онлайн-реєстрацію через "Дія"  або оберіть на мапі зручний центр зайнятості, що працює.

2. Підготуйте перелік необхідних документів (див нижче). Додатково з ними можна ознайомитись у постанові КМУ № 792.

3. Звертаємо вашу увагу! Якщо на час подання заяви про надання (поновлення) статусу безробітного або призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю ви є ВПО або особою, яка перебуває на територіях, на яких ведуться бойові дії, у якої не розірвані трудові відносини, така особа має право припинити такий трудовий договір в односторонньому порядку, подавши безпосередньо до обраного вами центру зайнятості заяву на ім'я роботодавця про припинення трудового договору.

4. Співпрацюйте з Вашим кар'єрним радником щодо пошуку роботи.

Обов’язковий пакет документів подають:

  • громадяни України – паспорт громадянина України або ID-картку (довідку про місце реєстрації); іноземці та особи без громадянства – посвідку на постійне проживання або посвідчення біженця;
  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • документ (або документи) про освіту за наявністю;
  • документи про досвід роботи – трудову книжку (цивільно-правовий договір чи документ, який підтверджує припинення останнього виду зайнятості).

Як ВПО стати на облік в ЦЗ в разі втрати трудової книжки?

Взята на облік внутрішньо переміщена особа (ВПО), яка не має документів, необхідних для надання статусу безробітного в центрах зайнятості, отримує статус безробітного без вимог, що застосовуються за звичайної процедури. Тобто її реєструють у центрі зайнятості без трудової книжки.

До отримання документів та відомостей про періоди трудової діяльності, заробітну плату чи дохід, а також страховий стаж таким особам призначається допомога по безробіттю в мінімальному розмірі, встановленому законодавством України.

Нарахування виплат допомоги по безробіттю

Нарахування виплат допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого відвідування клієнтом центру зайнятості, якщо він не рідше ніж раз на 30 календарних днів підтверджуватиме намір перебувати в статусі (будь-якими засобами комунікації, зокрема електронними). 

Максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру 1,5 мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року, тобто - 9750  гривень.

Виплата допомоги припиняється в разі, якщо безробітний понад 30 днів перебуває за кордоном. 

Розмір допомоги для  внутрішньо переміщених осіб встановлюється на підставі відомостей, наявних в державних реєстрах,  а також податкової звітності за останній звітний період -  IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік.

 

Інформує Білопільське бюро правової допомоги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь