A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

28 липня 2022 року - День Української Державності!

Дата: 28.07.2022 07:38
Кількість переглядів: 339

Фото без описуШановні жителі Білопільської громади!

28 липня 2022 року ми вперше відзначаємо День Української Державності.

Символічним є те, що саме в день вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого в День Хрещення Київської Русі-України – 28 липня встановлено День Української Державності.

Князь Володимир Великий був передусім князем Київським, який розглядав деякі свої північно-східні володіння, сучасну московію як вiдсталi напiвдикі провінції, які треба охрестити і в міру сил цивілізувати.

В цей день також з вдячністю згадуємо титанів українського духу: Тараса Шевченка, Миколу Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесю Українку, Михайла Грушевського та ще багатьох представників усіх поколінь величної плеяди нашої національної еліти, усіх відомих і безіменних борців за волю і незалежність нашої держави. 

Українська державнiсть означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, церквою, своїм вiйськом і зі своїми героями.

Ми були, є i будемо, попри будь-які намагання ворога привласнити нашу історію, окупувати наші землі, поневолити наш народ.

Низький уклін безстрашним українським воїнам, які на фронті самовіддано, не шкодуючи сил і життя, виборюють наше право на Українську державність, усім землякам, які своєю працею, волонтерською діяльністю, матеріальною, фінансовою і молитовною підтримкою наближають омріяний день перемоги.

У світі не залишилося жодноï людини, яка б не чула про мужність, стійкість і незламність України та підступність, звірство, агресивність й тероризм росії. 

Об'єднані як ніколи у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов'язково переможемо путінську навалу та побудуємо сучасну величну європейську країну. Це наш цивiлiзацiйний вибір, і ми відстоїмо його у збройній боротьбі проти московської агресії.

Українській державності бути! Перемога буде за нами, воля і мир запанують на нашій благословенній землі, бо з нами Бог, правда і весь цивілізований світ!

Слава Україні!

Слава Збройним Силам України!

Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь