A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Українці в Польщі можуть отримати офіційну цифрову посвідку на проживання Diia.pl у застосунку mObywatel

Дата: 28.07.2022 08:35
Кількість переглядів: 335

Українці, що були змушені виїхати в Польщу через російське вторгнення, можуть отримати цифрову посвідку на проживання Diia.pl у застосунку mObywatel. 

Українці вже активно користувалися цифровим документом  Diia.pl  протягом 5 місяців. Його можна було отримати на підставі PESEL (польський ідентифікаційний номер) та використовувати для підтвердження особистості на території країни. 

Тепер цифрова посвідка в застосунку mObywatel здобула офіційний статус цифрової посвідки на проживання. Тепер цифровий документ Diia.pl можна використовувати для підтверждення особистості, при перетині кордону з іншими країнами Євросоюзу та перебувати в Шенгенській зоні 90 днів, отримувати інші послуги. 

«Україна вдячна Польщі за підтримку не лише на військовому, гуманітарному та економічному фронті, але й у цифровій інтеграції українців, які були змушені виїхати через війну. Впевнений, далі ми будемо лише поглиблювати нашу співпрацю в цифровому напрямі, і це є одним із наших перших спільних цифрових проєктів із країнами ЄС», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України.

Використовувати застосунок mObywatel та документ Diia.pl можна, якщо:

  • ви маєте українське громадянство;
  • вам виповнилося 18 років;
  • ви перетнули польсько-український кордон після 24 лютого 2022 року;
  • ви маєте PESEL і активний кваліфікований електронний підпис (КЕП).

За словами Януша Цешинські, Державного секретаря із цифровізації в канцелярії Прем’єр-міністра Польщі, вже більше як мільйон українців отримали номер PESEL — особистий ідентифікаційний номер — а майже пів мільйона отримали КЕП. Завдяки цим інструментам українці завантажили вже понад 80 тисяч цифрових посвідок на проживання. І ця кількість лише продовжує зростати.

«Громадяни України можуть зручно та безпечно підтверджувати легальність свого перебування в Польщі повністю цифровим способом за допомогою смартфона. Це ще один елемент підтримки наших східних сусідів. Я дуже радий, що наші українські друзі прагнуть використати всі інструменти, які ми їм пропонуємо», — наголосив Януш Цешинські, Державний секретар із цифровізації в канцелярії Прем'єр-міністра Польщі.

Джерело: https://thedigital.gov.ua/news/ukraintsi-v-polshchi-mozhut-otrimati-ofitsiynu-tsifrovu-posvidku-na-prozhivannya-diiapl-u-zastosunku-mobywatel


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь