A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Як допомогти тривожній дитині вирішити її поточну проблему? Казкотерапія. Будинок твоєї мрії.

Дата: 28.02.2022 13:01
Кількість переглядів: 215

Це психологічна казка, яка допомагає дитині активізувати свої внутрішні психічні механізми регуляції. Ви можете її почати читати на ніч щодня, поступово вносячи уточнення і варіації, які буде Вам давати дитина.

Ви можете вже перед читанням історії уточнити, що ж дитина хоче придбати в цьому будинку. Як це виглядає, що це? Нехай вона Вам максимально це опише і тоді Ви почнете читати їй казку.

Після зробіть маленьку вправу з пальцями, яка допоможе її саморегуляції. І робіть її перші 10 разів, коли вона максимально розслаблена. Потім пробуйте це зробити вже в ситуації тривоги.

Читати всі історії варто спокійним тоном, як Ви зазвичай читаєте дітям на ніч, бажаючи, щоб вони заснули...

КАЗКА:

Отже, мій любий друже, я хочу тобі розповісти нашу історію про будинок твоєї мрії ... Я написала цю історію і тобі її зможе читати мама, тато чи бабуся, які тебе дуже сильно люблять!

Отже, ти вже знаєш, як тобі опинитися в тому місці, і ти можеш це зробити легко і вільно!

Для початку давай ти влаштуєшся зручніше і зробиш спокійний вдих і видих ... І ще раз спокійний-спокійний вдих і такий же спокійний видих ... Можеш прикрити очі і просто слухати казку. Голос мами або бабусі буде нести тебе до того місця, де є він - Будинок Твоєї Мрії.

Уяви, що зараз ти стоїш на зеленій галявині, твої щоки овіває легкий вітерець і в очі трохи потрапляє сонце. Зараз в цьому місці полудень ..., а може ранній ранок ..., а може вже тихий спокійний вечір?

Ти стоїш і дивишся на будинок своєї мрії, який знаходиться прямо перед тобою. Можливо він стоїть на пагорбі або просто стоїть в яблуневому саду, а може він стоїть на березі моря ???

Отже, давай продовжимо ... Ти стоїш і дивишся на будинок твоєї мрії ... І він саме такий, який подобається тобі. У нього такий дах, який і повинен бути у будинку твоєї Мрії. У ньому один або два поверхи ... і є маленькі балкончики, а можливо їх і немає зовсім ... У ньому саме такі вікна, які подобаються тобі ...

І саме такі вхідні двері, які і повинні бути в будинку твоєї Мрії. Можливо, вони металеві або дерев'яні ... Може, вони прикрашені різьбленням, і кованими петлями або вони навпаки скляні ... І у них саме така ручка, яка повинна бути у твоїх дверей в будинку твоєї Мрії!

Тепер почекай трохи ... Давай загадаємо, що ж ти сьогодні придбаєш в будинку своєї мрії ??? Загадай сам, щоб ти хотів отримати: впевненість і сміливість як у ЛЕО (в іншого героя) або спокій і розслабленість як у ... .У кого? Можливо, тобі потрібно почуття комфорту і впевненість, що все буде так, як хочеш саме ти .... Тому загадай зараз, що ж ти візьмеш в будинку своєї мрії і на що це буде схоже?

Просто уяви добре, що ж це буде і як воно виглядає, і мама продовжить читати далі ...

І ось, коли ти зрозумієш, що ж тобі потрібно сьогодні, ти натиснеш на ручку дверей і зможеш увійти всередину. Не квапся, часу, більш ніж достатньо !! Озирнись на всі боки, чи все так, як тобі подобається? Що є в коридорі, в кімнаті і що є в коморі? Зверни увагу, як комфортно і спокійно тобі тут знаходитися ... Тут все так, як і повинно бути ...

І ось коли ти добре роздивився на всі боки, ти можеш взяти в руки те, за чим ти прийшов ... Це може бути в будь-якому місці, але ти обов'язково це знайдеш! Так як ти знаєш, що ти шукаєш!

І коли ти візьмеш це в руки, то відразу відчуєш, як ти стаєш впевненішим і спокійнішим, і-і-і все стає тобі по силі!

Ти можеш насолодитися цим почуттям розслабленості і комфорту, впевненості і спокою і ще тим почуттям, яке тобі так потрібно зараз!

І ось, коли це все зроблено і у тебе є те, навіщо ти прийшов, ти можеш покласти цю річ до себе в кишеню і просто піти до виходу. Знаючи, що ти можеш потрапити в це спокійне місце в будь-який момент, коли тобі цього захочеться!

І ось ти можеш натиснути на ручку дверей і просто опинитися поруч з мамою, бабусею, з тими, хто тебе дуже любить!

Ти можеш трохи помовчати, а тепер просто, натисни вказівним пальцем на великий палець правої (лівої руки) і скажи, що ти спокійний, дуже спокійний. І повтори так 3 рази.

І якщо є бажання ти можеш розповісти мамі, що ж ти бачив в будинку твоєї Мрії. А якщо ти хочеш намалювати те, що там було, то ти можеш це намалювати!

Андрєєва Юлія


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь