A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Робота над профілактикою/подоланням плоскостопості та розвантаженням ніг

Дата: 07.03.2022 12:23
Кількість переглядів: 220

Фото без описуСьогодні плоскостопість у дітей зустрічається все частіше. Тим часом благополучна, здорова і правильно розвинена стопа - це запорука здоров'я у майбутньому.

Перед початком роботи давайте згадаємо, що є запорукою здоров'я ваших ніг!

Дієві поради:

Плоскостопість у дітей зустрічається все частіше. Тим часом благополучна, здорова і правильно розвинена стопа - це запорука здоров'я у майбутньому.

Одним з головних методів профілактики плоскостопості серед дітей є раннє виявлення та своєчасне і адекватне лікування цієї проблеми. Боротися з плоскостопістю непросто. Процес цей тривалий і нелегкий. Тому лікарі радять вживати запобіжні заходи заздалегідь. Важливо носити якісне взуття, а хорошого профілактичного ефекту можна досягти за допомогою нескладних вправ.

Сьогодення обумовлює постійне навантаження на ноги. Часті підйоми та спуски, біг, швидка ходьба. Говорять просто: "ноги гудуть", 

Трішки про втому. Втома ніг може бути ознакою  зниження кровотоку. Така проблема турбує не тільки жінок і літніх людей, а й багато дітей увечері скаржаться на те, що "ніжки втомилися і болять". Звичайно, можливість гарненько розслабитися завжди справляє зцілювальний ефект, але іноді потрібні інші, більш швидкі способи полегшити свій стан. 

Гімнастику краще проводити в ранкові часи, коли м'язи ще не стомлені. Техніку й темп вправ показати малюку на власному прикладі. Приміщення не повинне бути задушливим, або із протягами, займатися дитина повинна в зручному одязі, що не сковує її рухів. Перед вправами слід походити на носках, потім пострибати на них спочатку на одній, а потім на двох ногах. Усі комплекси вправ виконуються під доглядом матері та тільки після консультації з лікарем.

Вправи особливо актуальні будуть і для тих, кому доводиться весь день проводити на ногах, щоб на ранок було все добре пропонуємо декілька корисних вправ для зняття напруження та профілактики/подолання плоскостопості, що теж дуже впливає на стан ніг.

Важливо носити якісне взуття, а хорошого профілактичного ефекту можна досягти за допомогою основних нескладних вправ.

Основні вправи для профілактики плоскостопості:

  1. Обертання стопами стоячи й сидячи.
  2. Підйом на пальці й опускання на п'яти.
  3. Ходьба на пальцях.
  4. Напівприсідання на пальцях.
  5. Невеликі підскоки на пальцях.
  6. Ходьба по гімнастичній палці ступнями уздовж і впоперек.

ІРЦ м. Білопілля


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь