A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

НАВЧАЛЬНИЙ РІК 2022/2023: ДЕТАЛЬНІ РОЗ'ЯСНЕННЯ

Дата: 25.07.2022 12:32
Кількість переглядів: 592

Фото без описуІнформацію щодо перспектив і формату початку нового навчального року надав керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ.

Після оприлюднення інформації про можливість початку нового навчального року в очному форматі, суспільство умовно розділилось на тих, хто «за» і тих, хто «проти». Суперечки не стихають, обростаючи чутками та фейками.

Разом з освітянами, представниками ДСНС, СБУ, поліції, військовими, головами громад (онлайн) обговорили, що зроблено для того, аби діти могли безпечно отримувати знання. Так, ми будемо відкривати школи і садочки. Але за певних умов», – зазначив він.

Навчання в очній формі розпочнеться виключно там, де є бомбосховище або укриття, обладнане відповідно до затверджених вимог. Укриття також може знаходитись поруч з закладом освіти. Наразі обстежено 560 (97%) закладів освіти, які мають захисні споруди цивільного захисту. Проводиться облаштування укриттів відповідно до стандартів.

Головною умовою для очної форми навчання, навіть при наявності облаштованих укриттів, буде згода батьків. Але навіть якщо більшість виступатиме «за» офлайн, дитина зможе навчатися дистанційно. Батьки окремо обиратимуть для своєї дитини найбільш безпечну форму навчання, на їх розсуд.

Навчання виключно у форматі онлайн розпочнеться у закладах освіти, які розташовані у межах 25 км від кордону, і у громадах, які знаходяться в зоні проведення бойових дій. На сьогодні – це 20 громад. 

Також про очну форму не може бути мови, якщо ні в закладі освіти, ні поруч немає укриття.

Отже, там де небезпечно – тільки онлайн навчання, де відносно безпечно і є укриття – офлайн.

Зберігаємо оптимізм і керуємось здоровим глуздом.

Джерело: Сумська ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь