A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

До уваги споживачів м.Білопілля!

Дата: 21.07.2022 11:08
Кількість переглядів: 623

Фото без описуЗ метою уникнення спорів та непорозумінь, які можуть виникнути з питань нарахування абонентам оплати за спожиті послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, КП "Водоканал Білопілля" просить повідомляти про виїзд за межі міста та подальшого непроживання за телефонами: (05443)92851, (099)3627349, (068)5097246.

Сподіваємося на взаєморозуміння.

ДОВІДКОВО:

Абонентська плата нараховується щомісячно, у фіксованому розмірі, з розрахунку на один особовий рахунок, незалежно від кількості мешканців в квартирі та спожитої води.

Плата за абонентське  обслуговування передбачається такими документами:

  • Закон України «Про житлово-комунальні послуги».
  • Постанова КМУ № 690 (зі змінами), якою затверджені нові «Правила надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення» та Типові договори про надання послуг.
  • Постанова КМУ № 808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньо будинкових систем про надання комунальних послуг»
  • Постанова КМУ № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги».

Що таке "Плата за абонентське обслуковування?"

Відповідно до чинного законодавства, усі витрати на збут виключені з тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і виведені в окремий платіж – плата за абонентське обслуговування. Відповідно до п.11 ч.1 ст.1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (зі змінами, внесеними відповідно до Закону №1060).

ПЛАТА ЗА АБОНЕНТСЬКЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ - це платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за ІНДИВІДУАЛЬНИМ ДОГОВОРОМ про надання комунальних послуг для відшкодування витрат виконавця, пов’язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговування абонентів (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньо будинкових систем водопостачання та водовідведення).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь