A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Отримайте кошти на стартапи!

Дата: 15.07.2022 10:40
Кількість переглядів: 624

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 736 затверджено «Порядок реалізації експериментального проекту щодо надання на конкурсних засадах фінансової підтримки стартапам в Україні, у тому числі в сфері інформаційних технологій».

З умовами участі у програмі «Грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ» можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/cikqc .

Кошти на реалізацію стартапів можуть отримати як розробники готових технологічних продуктів, так і фахівці, які мають ідею проекту. В залежності від стадії реалізації проекту підприємець може залучити від 750 тисяч до 3,5 мільйонів гривень безповоротного гранту від Фонду розвитку інновацій або від 3,5 до 8 мільйонів гривень поворотної фінансової підтримки від Національного фонду інвестицій України.

Заявку на участь у програмі слід подати через сайт Фонду розвитку інновацій. Рішення про надання гранту приймається на конкурсній основі, де проекти оцінюються експертами.

Отримувачі коштів в залежності від етапу розвитку стартапу мають створити не менше 3-10 робочих місць (в залежності від типу стартапу), розробити технологію, яка буде конкурентною перевагою проекту та орієнтуватиметься на зовнішній ринок, і повернути 50% суми гранту у вигляді податків та зборів протягом 2 років.

Програма грантів «Старт в ІТ» передбачає оплату вартості навчання для громадян, які втратили роботу, знаходяться в простої, неоплачуваних відпустках, ВПО та люди, які бажають отримати нову професію у сфері IT. Заявки учасників разом з пакетом документів приймаються центрами зайнятості. Одержувачам гранту надається електронний сертифікат для професійного навчання, який гарантує оплату навчальних послуг. Учасники програми мають використати сертифікат протягом 10 робочих днів з дня видачі, уклавши на його підставі договір з закладом освіти.

Особи, які беруть участь у програмі, зобов'язуються пройти курс навчання та після його завершення протягом 30 днів працевлаштуватися за новою спеціальністю, або відкрити власну справу в цій галузі.

Більш детально з механізмом реалізації даного проекту та порядком надання грантів можна ознайомитися за посиланнями: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-realizaciyu-eksperimentalnogo-proektu-s736- 240622.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь