Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Отримайте кошти на стартапи!

Дата: 15.07.2022 10:40
Кількість переглядів: 657

Фото без описуПостановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 736 затверджено «Порядок реалізації експериментального проекту щодо надання на конкурсних засадах фінансової підтримки стартапам в Україні, у тому числі в сфері інформаційних технологій».

З умовами участі у програмі «Грант на реалізацію стартапу, у тому числі в сфері ІТ» можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/cikqc .

Кошти на реалізацію стартапів можуть отримати як розробники готових технологічних продуктів, так і фахівці, які мають ідею проекту. В залежності від стадії реалізації проекту підприємець може залучити від 750 тисяч до 3,5 мільйонів гривень безповоротного гранту від Фонду розвитку інновацій або від 3,5 до 8 мільйонів гривень поворотної фінансової підтримки від Національного фонду інвестицій України.

Заявку на участь у програмі слід подати через сайт Фонду розвитку інновацій. Рішення про надання гранту приймається на конкурсній основі, де проекти оцінюються експертами.

Отримувачі коштів в залежності від етапу розвитку стартапу мають створити не менше 3-10 робочих місць (в залежності від типу стартапу), розробити технологію, яка буде конкурентною перевагою проекту та орієнтуватиметься на зовнішній ринок, і повернути 50% суми гранту у вигляді податків та зборів протягом 2 років.

Програма грантів «Старт в ІТ» передбачає оплату вартості навчання для громадян, які втратили роботу, знаходяться в простої, неоплачуваних відпустках, ВПО та люди, які бажають отримати нову професію у сфері IT. Заявки учасників разом з пакетом документів приймаються центрами зайнятості. Одержувачам гранту надається електронний сертифікат для професійного навчання, який гарантує оплату навчальних послуг. Учасники програми мають використати сертифікат протягом 10 робочих днів з дня видачі, уклавши на його підставі договір з закладом освіти.

Особи, які беруть участь у програмі, зобов'язуються пройти курс навчання та після його завершення протягом 30 днів працевлаштуватися за новою спеціальністю, або відкрити власну справу в цій галузі.

Більш детально з механізмом реалізації даного проекту та порядком надання грантів можна ознайомитися за посиланнями: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-realizaciyu-eksperimentalnogo-proektu-s736- 240622.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь