A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Усе частіше у базі вакансій служби зайнятості Сумщини з’являються рідкісні спеціальності

Дата: 21.02.2022 09:38
Кількість переглядів: 517

У ці лютневі дні 2022 року у базі вакансій служби зайнятості Сумщини налічується близько півтори тисячі вакансій. Серед них є різні: і з великими заробітними платами, і на рівні мінімальної, вакансії для фахівців та для робітників.

База вакансій оновлюється щоденно, - розповідає директор обласної служби зайнятості Володимир Підлісний. - Найбільш високооплачуваними на сьогодні є геодезист – із зарплатою 36 тис. грн., виконавець робіт – 45 тис. грн., директор виробництва – понад 30 тис. грн. тощо. Однак подібних вакансій дуже мало. 

Як свідчить практика минулого року, та й на сьогодні зберігається така тенденція, роботодавці найчастіше шукають продавців продовольчих та непродовольчих товарів (торік подано про їх потребу 3326 заявок), підсобних робітників (майже 2 тис.), трактористів сільськогосподарських (лісогосподарських) виробництва (1693 заявки), водіїв (1900), бухгалтерів, кухарів, прибиральників службових приміщень, машиністів (кочегарів) котелень. 

За словами посадовця, незважаючи на скруту, у базі вакансій все частіше з’являються, так би мовити, нетипові для нашої місцевості,, рідкісні спеціальності, на які «полюють» роботодавці. Скажімо, такі як купажник чаю, грохотник, спікальник, кінолог, реактивник, каротяжник, вітражник, шовкограф, солодовник, флорист, копрівник, каштерян, ерготерапевт, сомельє, тренер коней тощо.

Весь перелік актуальних вакансій можна побачити за посиланням: https://sum.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy?regionID=101015900000000

В. Підлісний закликає безробітних шукати роботу разом зі службою зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь