A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ЖИТЕЛІ ОБЛАСТІ МАЮТЬ ЗНАТИ, ЯК ЇМ ДІЯТИ У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ВОЄННОГО ХАРАКТЕРУ

Дата: 04.02.2022 16:40
Кількість переглядів: 248

Фото без описуПід час брифінгу голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ наголосив, що наразі загрози військового вторгнення на Сумщину немає, але жителі області мають знати, як їм діяти в разі надзвичайних ситуацій військового, а також техногенного характеру.

Директор Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Олександр МИЛАШ розповів журналістам про те, що робити під час надзвичайних ситуацій людині, яка знаходиться вдома, на робочому місці, в автотранспорті, чи на вулиці.

«Перш за все, не потрібно панікувати. Порядок ваших дій має бути адекватним, – говорив він. – Сьогодні мене часто запитують про бомбосховища та протирадіаційні укриття. Де вони знаходяться? Чи всі використовуються за призначенням? Справа в тому, що аналізуючи сучасні війни, які проходять у світі, наразі не має такого військового заходу, як застосування ядерної зброї або зброї масового ураження. Але застосовується високоточні заходи ураження, тобто у людини не буде багато часу, щоб знайти захисну споруду».

За його словами, в разі застосування такої зброї жителям області необхідно не шукати укриття, а падати на землю, прикриваючи голову.

Якщо надзвичайна ситуація застала вдома чи на роботі, необхідно шукати найпростіші укриття – підвали тощо.

«Щоб уберегти своє життя ми рекомендуємо знайти найпростіші укриття: фортифікаційна споруда (цокольна або підвальна), погреба, які є в приватному секторі тощо. Тобто там, де можна витримати до двох годин, якщо це буде артилерійський чи авіаційний обстріли, де людина може сховатися від вражаючих елементів», – говорив Олександр Милаш.

Голова облдержадміністрації повідомив, що жителям області необхідно подбати про себе завчасно. Зокрема, мешканцям, наприклад багатоквартирного будинку, необхідно зібратися з сусідами, спуститися до підвалу свого будинку, подивитися, у якому він стані, взяти представника обслуговуючої організації, керуючої компанії, ОСББ чи ЖЕКу. І спланувати, що необхідно зробити, з точки зору і освітлення, і розчищення цих приміщень.

«Підвали житлових будинків будуть місцями укриття для мешканців у разі настання надзвичайної ситуації, яка може бути пов’язана з військовим характером», – наголосив Дмитро Живицький.

А директор обласного Департаменту цивільного захисту додав, що в області працює регіональна система оповіщення населення. Постійно перебувають на чергуванні оперативні чергові, які у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного, природного характеру, а також військового характеру, повинні оповістити як керівництво, так і населення Сумської області. Оповіщення здійснюється сиренами.

«Якщо людина почула сигнал, тобто протяжний гудок, то вона повинна, перш за все, увімкнути радіо чи телебачення (державне або приватне), або FM-студію Українського радіо «Суми», де можна отримати коротку офіційну інформацію, та вжити наступних дій, які збережуть ваше життя, – наголосив Олександр Милаш. – У разі будь-яких збройних конфліктів, можливе поширення дезінформації або поява провокаторів. Їхня мета – сіяти паніку серед населення області. Тому довіряти потрібно тільки офіційним джерелам інформації».

Місце розташуванння захисної споруди (сховище, протирадіаційне укриття тощо), які знаходяться на території Білопільської міської територіальної громади можна дізнатися за посиланням: https://bilopillya-meria.gov.ua/news/1644329056/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь