A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

Роботодавці Сумщини отримують компенсації за створення нових робочих місць

Дата: 08.02.2022 15:15
Кількість переглядів: 328

Фото без описуЗа словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, стимулювання роботодавців щодо створення нових робочих місць та працевлаштування безробітних – один із видів послуг, які служба зайнятості надає підприємствам.

На нові робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску торік на Сумщині працевлаштовані 154 безробітних, нинішнього -  вже 8. Цього року буде щонайменше 200 чоловік.

Найбільше працевлаштованих у сільському та лісовому господарстві за спеціальностями тракторист, овочівник, підсобний робітник; переробна промисловість - бухгалтер, менеджер із збуту, швачка, столяр, рекламіст, комплектувальник меблів, укладальник пиломатеріалів, деталей та виробів з деревини, пекар, тістороб; оптова та роздрібна торгівля; наземний і трубопровідний транспорт; будівництво житлових і нежитлових будівель - черговий на стоянці, маляр, столяр, електрогазозварник.

- ЄСВ - обов’язковий платіж загальнообов’язкового державного соцстрахування. Компенсація – відшкодування роботодавцю витрат нарахованого ЄСВ, сплаченого за працевлаштовану за направленням служби зайнятості особу на нове робоче місце. Законом «Про зайнятість населення» передбачені пільги зі сплати ЄСВ у вигляді компенсації витрат на сплату ЄСВ у розмірі від 50% до 100%, - розповідає В.Підлісний.

Згідно Закону роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення робочих місць, працевлаштовував на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснював їм виплату зарплати в розмірі не менше ніж три мінімальні за кожну особу, протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня зарплати в розмірі не менше ніж три мінімальні за кожну таку особу щомісяця за рахунок коштів Держбюджету, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, компенсуються фактичні витрати у розмірі 50% суми нарахованого єдиного внеску за відповідну особу.  

Також роботодавцю, який працевлаштовує на нове робоче місце громадян соціально незахищених категорій, які недостатньо спроможні на ринку праці, яким надано статус безробітного, за направленням територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, строком не менше ніж на два роки щомісяця, компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць сплати. 

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю у разі працевлаштування особи з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних, але якій допомога по безробіттю не призначається. 

Умови отримання компенсації: підприємство не повинно бути банкрутом та не мати заборгованість по сплаті ЄСВ; створення робочого місця має підтвердити орган Пенсійного фонду; працевлаштування має відбуватись за сприяння служби зайнятості.

Після працевлаштування особи, з виконанням вищевказаних вимог, роботодавець протягом 2 місяців має право звернутись до центру зайнятості з заявою про компенсацію та довідкою встановленого зразка. Протягом 5 робочих днів центр зайнятості приймає рішення про виплату компенсації роботодавцю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь