Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ЯКІ ГРОМАДИ НАРАЗІ В «АНТИРЕЙТИНГУ» ЩОДО ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19 НА СУМЩИНІ?

Дата: 07.02.2022 13:51
Кількість переглядів: 468

Фото без описуПід час апаратної наради голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ наголосив, що керівництво громад, в яких коронавірус «лютує» найбільше, мають більше працювати щодо проведення вакцинації та протиепідемічних заходів.

Як повідомив головний санітарний лікар області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ, за розповсюдженням COVID-19 перше місце займає Сумський район – показник складає 2061 на 100 тис. населення. Лідерами в районі є Нижньосироватська сільська громада, Сумська, Верхньосироватська, Степанівська, Хотінська – теж більше 2 тис. на 100 тис. населення. Крім того, у Сумському районі найвище серед усіх районів розповсюдження коронавірусу серед дітей 6-9 років. Лише в Сумах в цій категорії захворіло 76 осіб.

На другому місці за розповсюдженням хвороби займає Охтирський район. Найвищий рівень – у Тростянецькій громаді (1484 на 100 тис.). Також в антирейтингу – Боромлянська, Грунська, Великописарівська, Кириківська громади.

У Конотопському районі розповсюдження найвище у Буринській громаді, а в Шостктнському районі – Дружбівська і Зноб-Новгородська громади.

Виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоровя облдержадміністрації Анатолій КОТЛЯР додав, що станом на сьогодні в області зроблено всього 885 419 щеплень; щепилось 444 847 осіб (50,1% дорослого населення), у тому числі 425 891 – двома дозами. 123 особи додатковою дозою, 14 558 – третьою (бустерною) дозою.

«Я знову в черговий раз повторюю головам громад: вакцинація і дотримання протиепідемічних заходів – це ті заходи, якими ви маєте займатись першочергово, – підкреслив Дмитро Живицький. – Не розумію, чому станом на сьогодні відпустили ситуацію щодо проведення щеплень в громадах. Тим більше, що вірус мутує і яким він буде через три-чотири місяці і яким чином «вдарить» на людський організм, ми не знаємо. Є вакцина, є медики. Тому активніше займайтесь цим питанням і забезпечуйте проведення вакцинації, як у робочі дні, так і у вихідні».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь