A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

ЯКІ ГРОМАДИ НАРАЗІ В «АНТИРЕЙТИНГУ» ЩОДО ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19 НА СУМЩИНІ?

Дата: 07.02.2022 13:51
Кількість переглядів: 441

Фото без описуПід час апаратної наради голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ наголосив, що керівництво громад, в яких коронавірус «лютує» найбільше, мають більше працювати щодо проведення вакцинації та протиепідемічних заходів.

Як повідомив головний санітарний лікар області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ, за розповсюдженням COVID-19 перше місце займає Сумський район – показник складає 2061 на 100 тис. населення. Лідерами в районі є Нижньосироватська сільська громада, Сумська, Верхньосироватська, Степанівська, Хотінська – теж більше 2 тис. на 100 тис. населення. Крім того, у Сумському районі найвище серед усіх районів розповсюдження коронавірусу серед дітей 6-9 років. Лише в Сумах в цій категорії захворіло 76 осіб.

На другому місці за розповсюдженням хвороби займає Охтирський район. Найвищий рівень – у Тростянецькій громаді (1484 на 100 тис.). Також в антирейтингу – Боромлянська, Грунська, Великописарівська, Кириківська громади.

У Конотопському районі розповсюдження найвище у Буринській громаді, а в Шостктнському районі – Дружбівська і Зноб-Новгородська громади.

Виконуючий обов’язки начальника управління охорони здоровя облдержадміністрації Анатолій КОТЛЯР додав, що станом на сьогодні в області зроблено всього 885 419 щеплень; щепилось 444 847 осіб (50,1% дорослого населення), у тому числі 425 891 – двома дозами. 123 особи додатковою дозою, 14 558 – третьою (бустерною) дозою.

«Я знову в черговий раз повторюю головам громад: вакцинація і дотримання протиепідемічних заходів – це ті заходи, якими ви маєте займатись першочергово, – підкреслив Дмитро Живицький. – Не розумію, чому станом на сьогодні відпустили ситуацію щодо проведення щеплень в громадах. Тим більше, що вірус мутує і яким він буде через три-чотири місяці і яким чином «вдарить» на людський організм, ми не знаємо. Є вакцина, є медики. Тому активніше займайтесь цим питанням і забезпечуйте проведення вакцинації, як у робочі дні, так і у вихідні».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь