A A A K K K
для людей із порушенням зору
Офіційна сторінка Білопільської міської ради
Сумська область

«ГЕРОЇ КРУТ – ПЕРШІ «КІБОРГИ» УКРАЇНИ»

Дата: 28.01.2022 11:26
Кількість переглядів: 379

Представники Білопільської міської ради, на чолі з першим заступником міського голови Олександром КОЖУХОВИМ, вшанували пам’ять героїв, які віддали своє життя за незалежність України, в далекому 1918 році та загиблих на Сході країни хвилиною мовчання й поклали квіти до Меморіалу «Алея Слави героїв АТО».

«Саме 29 січня на невеличкій залізничній станції Крути три сотні недосвідчених курсантів військової школи, студентів та гімназистів вступили у нерівний бій з багатотисячним професійним військом більшовиків та ціною власного життя зупинили, на деякий час, наступ ворожої армії. Це перші «кіборги», які як і захисники Донецького аеропорту стали на захист територіальної цілісності та незалежності України », - зазначила ведуча заходу.

«Цей подвиг молодих українців увійшов у нашу історію як символ патріотизму, відданості та любові до Батьківщини та водночас залишив у наших серцях біль та гіркоту за юнаків, життя яких так рано обірвалося. Нині в Україну знову прийшло справжнє лихо. Ніхто навіть не міг уявити, що братній народ завдасть нам такого болючого удару. Сьогодні українські чоловіки, жінки, стали на захист Батьківщини. Люди з неабиякою вірою в перемогу йдуть служити в українську армію. Неоголошена війна уже обірвала сотні життів героїв, серед яких, – і жителі нашого району», - було наголошено під час заходу.

У цей нелегкий час ми повинні не втрачати надії. Адже наш дух – незламний. Найголовніше – віра у те, що ми залишимося жити у вільній країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь